STE Trainingen

committed to learning
Mijn STE
Nederlands English
home > nieuws > overzicht

Nieuws

26 juli 2017

Info avond Staatsexamen & Inburgeringsexamen donderdag 24 augustus 2017 om 19:45 uur

Heeft u vragen over Inburgering? Wilt u weten wat STE Languages voor u kan betekenen bij de voorbereiding op het Staatsexamen? Op donderdagavond 24 augustus 2017 organiseert STE in Eindhoven weer een informatiebijeenkomst over Inburgering en het Staatsexamen.


Lees verder
30 juni 2017

‘Je stapt uit je comfortzone en boekt snel vooruitgang’

Erik Triepels (33) werkt als Customer Experience Manager bij DLL. Om zijn Engelstalige skills te versterken, volgde hij een individuele training bij STE Languages: ‘Als Customer Experience Manager heb ik een internationale rol met veel contact met collega’s in het buitenland. Dat was voor mij een nieuwe ervaring toen ik begon in deze functie. Om mijn Engels te versterken, besloot ik een taaltraining te volgen.’


Lees verder
10 mei 2017

Ik vertrek! Wonen en werken aan de andere kant van de wereld

Een verzekering afsluiten, een nieuwe wasmachine kopen, hulp vragen bij een lekkage… Ga er maar aanstaan, als je dit in het Portugees moet doen! Rinus Donkers en zijn vrouw gingen de uitdaging aan. In november vertrokken ze voor vijf jaar naar Brazilië. In de negen maanden vóór hun vertrek studeerden ze Braziliaans-Portugees bij STE.

 


Lees verder
6 januari 2017

Trainingen voor nieuw onderdeel van Inburgeringsexamen: ‘Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt’

Het Inburgeringsexamen kent een nieuw onderdeel: ‘Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt’ (ONA). Het ONA-examen gaat over werken en werk zoeken in Nederland. STE helpt inburgeraars zich voor te bereiden op dit examen. 


Lees verder
2 januari 2017

Nieuwe leeromgeving – klaar voor de toekomst!

Met het oog op de toekomst is STE Languages is verhuisd naar een ruimer en moderner pand. Vanaf 1 januari 2017 bent u van harte welkom op de nieuwe locatie aan de Aalsterweg 3 in Eindhoven. Alle leslokalen beschikken over een touchscreen, in het hele gebouw is gratis wifi aanwezig en in de grote ontmoetingsruimte staan PC’s voor cursisten. Dit alles maakt dat zij zowel voor, tijdens en /of na de training op een aantrekkelijke manier bij STE kunnen blijven om elkaar te ontmoeten, te praten of te studeren. 


Lees verder
13 oktober 2016

Nieuwe examentrainingen ‘Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt’

Vanaf woensdag 25 januari kunt u bij STE terecht voor nieuwe doelgerichte en praktische examentrainingen, die u voorbereiden op het examen ‘Oriëntatie op de arbeidsmarkt’ (ONA). Het ONA-examen gaat over werken en werk zoeken in Nederland. Het doel ervan is om u zo snel mogelijk kennis te laten maken met de Nederlandse arbeidsmarkt en om te leren hoe u in Nederland een baan kunt zoeken. 
Het examen is verplicht voor twee groepen: 

  • Iedereen die nà 1 januari 2015 inburgeringsplichtig is geworden; 
  • Iedereen die via het inburgeringsexamen wil naturaliseren.

Lees verder
12 oktober 2016

Duitse les via de Virtual Classroom

Hij werkt bij BIB (Dreumex) in Roermond. Meer dan de helft van zijn klanten en leveranciers is Duits. Productmanager Ton Lagarde wil die taal ook spreken, en besluit Duitse lessen te nemen bij STE Languages. “We konden wel communiceren in het Engels, maar ik merk dat klanten het waarderen dat ze hun verhaal kwijt kunnen in het Duits.” Vanwege de reisafstand kreeg Ton les via de Virtual Classroom van STE.


Lees verder
23 september 2016

Ondertitelde tv-programma’s voor nieuwkomers

De publieke omroep heeft een speciaal televisiekanaal ontwikkeld voor mensen die net in Nederland zijn. Op de website www.netinnederland.nl vindt u een gevarieerd aanbod aan Nederlandstalige programma’s, die ondertiteld zijn in het Nederlands, Engels en Arabisch. STE wijst haar cursisten graag op dit interessante initiatief, omdat het kijken naar Nederlandstalige televisie een positieve bijdrage levert aan het leerproces.

 


Lees verder
18 augustus 2016

Aanpassing programma open inschrijvingen Nederlands

STE voert enkele aanpassingen door in het lesprogramma van de open inschrijvingen (groepstrainingen) Nederlands. Het tussenniveau B1- wordt ingevoerd om cursisten te helpen een betere overgang te maken van A2+ naar B1. Een andere verandering is, dat er ná het niveau A2+ twee stromingen komen: 

 

  • ‘B1- richting STEX I, B1 richting STEX I’ (waarbij STEX I staat Staatsexamen I, op mbo-niveau) 
  • ‘B1-, B1, B1+, B2’, eventueel gevolgd door een examentraining voor Staatsexamen II, op hbo/universitair niveau). 

 


Lees verder
21 juni 2016

Subsidie aanvragen voor uw werknemers

Er zijn in Nederland verschillende fiscale regelingen en subsidies, die studie en bijscholing bevorderen.


Lees verder
Terug naar de vorige pagina