STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > overzicht

Nieuws

24 maart 2021

‘Door Nederlands te spreken voel ik me thuis’

‘Hottentottententententoonstelling’ is zijn favoriete Nederlandse woord. Dat zegt iets over zijn gedrevenheid om de taal te leren. Ranbir Sinha (29) is inmiddels bezig met zijn vijfde training bij STE Languages. Ook volgde hij een inburgeringscursus en dat is voor expats niet vanzelfsprekend. Voor STE vertelt hij over zijn beweegredenen: ‘Ik stimuleer mezelf om overal Nederlands te praten.’

 

 

 

 


Lees verder
5 maart 2021

STE introduceert Maatje voor een praatje / Conversation Buddies

 

STE start met ‘Maatje voor een praatje’!

 

Ruim 85 cursisten hebben zich hier al voor ingeschreven.

STE Languages organiseert de komende tijd voor haar cursisten gratis (online)uren spreekvaardigheid, waar gelegenheid is om oefeningen uit de les te herhalen, nieuwe oefeningen te doen over thema’s die in de les al aangeboden zijn en waar vooral veel gelegenheid is om samen te praten. Ideaal als je wel wat extra oefening, contact en gezelligheid kunt gebruiken! De vrijwilligers die deze uren begeleiden, zijn native speakers die er veel plezier in hebben anderen verder te helpen met het Nederlands.

 

STE Languages ​​have launched a Conversation Buddies initiative, which will be starting on 15 March. More than 75 students have already enrolled on this course. The initiative means that in the coming period STE will be offering free (online) sessions focusing on speaking skills to its students. There will be opportunities for students to repeat exercises from their lessons but to also carry out new exercises on themes that have already been offered during previous lessons. This will allow students to be able to speak freely with each other, which is ideal if you feel you need some extra practice, more contact with others and to be able to socialize more! The volunteers who will be running these sessions are native speakers who enjoy helping others with their Dutch. 

 

 

 


Lees verder
22 februari 2021

Nieuwsbrief februari 2021


Lees verder
18 februari 2021

‘Je leert een land pas écht kennen als je de taal spreekt’

Katie Johnson (30) is een echte international. Afkomstig uit het Amerikaanse Minnesota maakte ze de afgelopen vijf jaar carrière in Duitsland. Bij Bosch Energy and Building Solutions vond ze medio 2020 een nieuwe uitdaging. Sindsdien woont ze in Nederland en bouwt ze hier een leven op. Daarbij hoort ook het spreken van de taal.

 


Lees verder
13 februari 2021

Succesvol zakendoen in het buitenland kan niet zonder een goede taalbeheersing

 

Wil je zaken doen in het buitenland? Of wil je nieuwe zakelijke contacten leggen en je relatie met bestaande klanten verstevigen? Zeker in het huidige 'online tijdperk' heeft de taal waarin je met je internationale zakenpartners communiceert, veel invloed op hoe je gesprek verloopt.

 

Speciaal voor bedrijven die zaken doen met het buitenland heeft STE Languages in samenwerking met NLinBusiness - een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland, Ministerie BZ en Ministerie EZ - een aantal doelgerichte trainingen ontwikkeld.


Lees verder
7 januari 2021

Hoe taaltraining helpt bij profvoetbal

PSV-groep leert Nederlands bij STE

PSV-voetballer Timo Baumgartl traint niet alleen op het veld, maar ook bij STE Languages. Dat doet hij samen met zijn vriendin Julia Negassa en met Kim Bestgen, de vriendin van PSV-doelman Lars Unnerstall. Met z’n drieën werken ze aan hun Nederlandse taalvaardigheid.

 


Lees verder
29 december 2020

Wil jij je taaldroom waarmaken in 2021?

Vanaf 13 januari 2021 gaan onze Open Inschrijvingen weer van start. Je volgt een taaltraining in een groep van maximaal 9 cursisten, online of face to face. Deze trainingen hebben verhoging van het Nederlandse, Engelse of Duitse taalniveau tot doel. Op dit moment hebben zich al ruim 450 cursisten ingeschreven voor de Open Inschrijvingen in januari. Heb je ook zin en tijd om in het nieuwe jaar een taaltraining te volgen, face to face of online? Bekijk dan het aanbod op www.ste.nl, mail ons op info@ste.nl of bel 040 245 28 60.
 

Lees verder in onze nieuwsbrief.

 

 

 


Lees verder
29 december 2020

Merry Christmas and Happy New Year

Beste relatie, waar we vorig jaar elkaar redelijk onbezorgd ‘fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar’ konden toewensen zijn er nu meer gedachten bij het sturen van de jaarlijkse kerstgroet en nieuwjaarswens. Het bijna voorbije jaar 2020 betekent terugkijken op een intens en emotioneel jaar – zakelijk en voor velen ook privé. Hoopvol kijken we uit naar wat komen gaat – er is onzekerheid, maar we houden vast aan geloof en positieve energie voor het nieuwe jaar.

Wij willen jou hartelijk danken voor het vertrouwen en de samenwerking in 2020 en we vertrouwen op een voorzetting van onze relatie in 2021. Volgend jaar staan we heel graag weer voor je klaar met het verbeteren van jouw taalvaardigheid. 

Wij wensen je hele fijne Kerstdagen en een positief en gezond Nieuwjaar.

Team STE Languages 
 


Lees verder
9 december 2020

‘Bij STE word je gezien als mens’

In 2011 vluchtte Mohammed Alkhateeb (24) vanuit Syrië naar Turkije. Het oorlogsgeweld dwong hem om daar een nieuw leven op te bouwen, maar uiteindelijk kon hij niet blijven. In 2017 kwam hij naar Nederland. Hij nam zijn droom om huisarts te worden met zich mee. Daarvoor moest hij wel eerst de taal leren.

 


Lees verder
19 november 2020

Kennis van de Nederlandse taal draagt bij aan een succesvolle integratie op de werkplek

Mick van der Vossen (23) is student aan de Universiteit Utrecht. Voor zijn studie Human Geography & Planning heeft Mick een thesis geschreven over Indiase expats in Nederland. Zijn interesse voor dit onderwerp is ontstaan doordat hij had opgemerkt dat het aantal (Indiase) expat snel groeiend is. Voor zijn onderzoek heeft hij 22 diepte-interviews gehouden waarvan 13 met kennismigranten uit India die werkzaam zijn in diverse functies voor grote bedrijven in Nederland. In zijn Blog schrijft Mick over hoe de kennis van de Nederlandse taal bijdraagt aan een succesvolle integratie van Indiase expats op de werkplek.


Lees verder
18 november 2020

‘We learn together as good neighbours’

STE Languages is de wereld in het klein. Mensen komen uit alle windstreken en iedereen heeft een eigen achtergrond. Toch heeft iedere cursist eenzelfde doel: het leren van een vreemde taal. En dat schept een bijzondere band, zo weten Jenny (Israël), Mohammed Shibli (Palestina), Khaled Sawas (Syrië) en Saurabh Jaiswal (India).


Lees verder
16 november 2020

Korte, intensieve taaltrainingen

Wist je dat bij STE Languages ook terecht kunt voor korte, intensieve trainingen in vreemde talen? Zo volgde Ed Veelenturf van Vespo B.V. een individuele intensieve training Portugees gegeven door Elsa de Kok - Patricio de Barros. En daar werd een overheerlijke en bijpassende Portugese lunch bij geserveerd door Emidio Oliveira van Restaurant Lugar in Waalre.


Lees verder
2 november 2020

STE Languages is Partner van Archipel Academy

STE Languages is Partner geworden van Archipel Academy. Archipel is een label en platform van opleider Schouten & Nelissen waamee leren en ontwikkelen voor organisaties toegankelijk wordt gemaakt. Archipel Academy ontzorgt grote organisaties en HRM Managers met een onafhankelijk online leerplatform en een actueel aanbod van opleidingen rondom de groei en ontwikkeling van mensen.

 


Lees verder
2 november 2020

STE Languages onderdeel van Explore the City

 

STE Languages is onderdeel van het Explore the City programma van Corporate Housing Solutions. In het programma krijgen internationals en expats aantrekkelijke aanbiedingen van lokale ondernemers om alles te ontdekken wat Eindhoven en omgeving hen te bieden heeft. Benieuwd welke restaurants, sportclubs, dienstverleners en andere lokale partners meedoen? Check het hier!


Lees verder
26 oktober 2020

Start Open Inschrijving Oktober


Lees verder
14 oktober 2020

‘Je hoeft het niet perfect te doen’

Nieuwslezer Meike de Jong (1979) is vooral bekend van haar televisiewerk. Eerst voor Brabant Nieuws, tegenwoordig voor het RTL Nieuws. Toch is dat slechts een deel van het verhaal. Als presentator en dagvoorzitter leidt ze internationale congressen in goede banen. Met Engels als voertaal stelt dat hoge eisen aan haar taalvaardigheid. Een taaltrainer van STE Languages helpt daarbij.

 


Lees verder
24 september 2020

STE Languages sluit samenwerkingsovereenkomst met scholenstichting SALTO

SALTO en STE Languages zijn een samenwerking aangegaan waarbij STE Engelse trainingen gaat verzorgen voor de leerkrachten van de SALTO-scholen. De taaltrainingen zijn gericht op niveauverhoging en workshops ‘oudergesprekken in het Engels’. Engels wordt in het primaire onderwijs steeds belangrijker door de internationalisering van Eindhoven en omgeving (Brainport Regio Eindhoven). De samenwerking behelst ook een verkenning op het aanbieden van Nederlandse (NT2) taaltrainingen en taalsessies voor ouders van de onder SALTO vallende internationale locaties RISE en I-Start.

 

 


Lees verder
10 september 2020

Samenwerking David Lloyd Club Eindhoven


Lees verder
10 september 2020

‘De cursisten zien de training als een sociaal evenement’

Maatwerk is bij STE Languages een gegeven. Trainers peilen voortdurend wat er onder cursisten leeft en spelen daarop in tijdens de training. Maar als het bestaande aanbod te weinig voldoet, dan is het tijd voor iets nieuws. Vanuit die gedachte is de training ‘Nederlands op mbo-niveau’ ontstaan. Speciaal ontwikkeld voor een specifieke doelgroep. Een goede aanleiding voor een gesprek met taaltrainer Eelko Stel.


Lees verder
28 augustus 2020

Ruim 470 aanmeldingen Open Inschrijvingen September


Lees verder
13 augustus 2020

‘The mind should always be free to learn new things'

Aayushi Yadav (28) verhuisde van India naar Eindhoven in juni 2019. Nederlands leren was haar eerste prioriteit. Met een intensieve training zette ze een grote stap vooruit. Nu is ze klaar voor meer: ‘Onderschat nooit de impact van taal.’


Lees verder
6 augustus 2020

Artikel ED over STE cursist Timo Baumgartl van PSV

Timo Baumgartl is weer gelukkig en gretig bij PSV: ‘Ben John de Jong dankbaar voor zijn luisterend oor’

 

Bron: ED


Lees verder
23 juli 2020

Nieuwsbrief juli 2020

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen bij STE Languages? Lees hier onze laatste nieuwsbrief.

 


Lees verder
14 juli 2020

STE Languages sluit 5-jarige samenwerkingsovereenkomst met SkillsTown

STE Languages heeft een 5-jarige samenwerkingsovereenkomst afgesloten met online opleider SkillsTown. Partijen gaan samenwerken op het gebied van co-creatie waarbij wederzijds kennis en expertise wordt ingezet om samen online leeroplossingen te maken voor specifieke doelgroepen. Het gezamenlijke doel is het belang van taal en communicatie binnen online opleidingen te onderstrepen en bij te dragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van klanten. Daarnaast gaat STE het platform van SkillsTown gebruiken om een eigen Academy op te zetten voor haar medewerkers en klanten.

 


Lees verder
14 juli 2020

Summer School van start gegaan....

STE Languages is weer open! We heten onze cursisten weer van harte welkom op de Aalsterweg 3 in Eindhoven. We hebben er voor gezorgd dat ons gebouw en onze leslokalen helemaal 'corona proof' zijn, zodat iedereen veilig naar de lessen kan komen.

 


Lees verder
29 juni 2020

Ben je ook klaar voor de volgende stap?

 

STE Languages heeft niet stilgezeten de afgelopen maanden. We hebben er voor gezorgd dat alle lessen door konden gaan met onze nieuwe Online Classroom. Ook hebben we een aantal nieuwe producten ontwikkeld om nog beter in te spelen op jullie wensen. In deze nieuwsbrief een overzicht van deze nieuwe taaltrainingen. Klaar voor de volgende stap? 


Lees verder
20 mei 2020

Openstelling vanaf 1 juni

Ook voor STE zijn het uitdagende tijden geweest. Onze trainingen zijn in zeer korte tijd omgezet van face-to-face naar online lessen. Uit cursisten evaluaties en reacties van onze klantenkring is er grote tevredenheid over onze online trainingen en gaan onze lessen nu zelfs ‘global’; er hebben zich cursisten gemeld uit o.a. Dublin, Peru en Zuid-Afrika.


Onze online Classrooms zullen zeker blijven als ‘stand alone’ product. Zodra het kan gaan wij ook weer terug naar face-to-face lessen voor zowel onze groepstrainingen en een-op-een trainingen. STE Languages zal vanaf volgende maand in fases haar deuren weer kunnen openen.

 


Lees verder
20 mei 2020

Summer School

Geen plannen voor deze zomer en toch uw tijd aangenaam doorbrengen? Misschien een mooie gelegenheid om met taal bezig te zijn en nieuwe mensen ontmoeten in een internationale omgeving. Met de STE Summer School bereikt u een niveau verhoging in slechts 5 weken. Deze training met maximaal 5 cursisten bevat 30 lesuren, 3 lessen van 2 uur per week. De lessen vinden face-to-face plaats op onze sfeervolle, zonnige leslocatie op de Aalsterweg 3 in Eindhoven.

 


Lees verder
20 mei 2020

Beter Nederlands: spreken op uw eigen niveau (A1+ tot C1)

Wilt u beter Nederlands spreken? Zijn er in uw omgeving op dit moment weinig mensen die goed Nederlands met u kunnen spreken? Wilt u juist meer oefenen met spreekvaardigheid?
Schrijf u dan in voor onze individuele training ‘Spreken op uw eigen niveau’.


Lees verder
20 mei 2020

Beter Nederlands - telefoneren en e-mail

Wilt u leren hoe u een telefoongesprek in correct Nederlands voert? Wilt u beter leren schrijven in het Nederlands? Bent u nog niet tevreden over uw e-mails? Schrijf dan in op onze interactieve korte training ‘Beter Nederlands: telefoon en e-mail'.

 


Lees verder
19 mei 2020

Beter Spaans – Spreken en Grammatica

Heeft u al enige kennis van het Spaans, maar bestaat er nog altijd een drempel voor u om het te spreken? Wilt u met meer gemak en vertrouwen de taal leren gebruiken? Wilt u zich comfortabeler voelen door enkele opfrismomenten van de grammatica en zo minder fouten maken? Wilt u dat er meer deuren voor u opengaan in Spaanstalige landen? Schrijf u dan snel in op onze interactieve korte training “Beter Spaans”.

 

 


Lees verder
1 mei 2020

Subsidie taaltraining Nederlands

Wilt u subsidie ontvangen voor het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid van internationale medewerkers en arbeidsmigranten? Er is nu een aantrekkelijke subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’, wees er snel bij, u heeft nog tot 31 mei de tijd om dit aan te vragen.

 


Lees verder
23 april 2020

Taalweetjes

Wist u dat:


Lees verder
20 april 2020

Maatregelen coronavirus DUO

De maatregelen tegen het coronavirus hebben ook gevolgen voor het werk van DUO. Dit geldt ook voor inburgeren en Staatsexamens.

 


Lees verder
14 april 2020

Beter Duits – grammatica kort en krachtig

Spreekt u al redelijk Duits, maar wilt u er meer structuur in aanbrengen en minder fouten maken? Vond u grammatica op school vroeger altijd al vervelend, en heeft u daardoor een drempel om Duits te spreken? Wilt u de moeilijke regels eindelijk in één keer begrijpelijk uitgelegd hebben en wilt u weten hoe u de lastige naamvallen moet gebruiken? Dan is deze korte ‘opfris’ training voor u een uitgelezen kans. Geïnteresseerd? Schrijf dan snel in op onze interactieve korte training ‘Beter Duits – grammatica kort en krachtig’.

 


Lees verder
8 april 2020

Artikel over STE Languages in 'Goeie Zaken'

In de nieuwe editie van het blad Goeie Zaken staat een interessant artikel over STE Languages. Mathilde Lageman en Wilfried Gradus vertellen in een interview over de toekomst van STE Languages.


Lees verder
3 april 2020

Zakelijk Engels Online – kort en krachtig!

Wilt u dat uw CV en uw LinkedIn profiel echt indruk maken? Bent u nog niet tevreden over uw emails en wilt u krachtiger overkomen met uw presentaties in de Engelse taal? Wilt u met meer vertrouwen spreken met internationale collega’s en klanten in het Engels? Schrijf u dan in op onze interactieve korte training ‘Business English for the Workplace’.

 

Of u zich nu verder wilt ontwikkelen in uw huidige baan of uw positie wilt verstevigen op de arbeidsmarkt, of u wilt gewoon nog beter en productiever worden in alles wat u doet, onze ervaren taaltrainers zullen u daarbij helpen.

 


Lees verder
31 maart 2020

Holland Expat Center South post op LinkedIn

Bron: LinkedIn

 

STE Languages uses Online Classroom, which allows students to attend lessons from home or from any other desired location. Their open enrolments will be starting again as of this April. If you would you like to enrol or receive more information, contact STE at info@ste.nl or on 040-245 2860.
STE Languages is an Official Partner of Holland Expat Center South.


Lees verder
31 maart 2020

Nieuw bij STE: Online Classroom

Mogen wij u een leuke en verrassende suggestie doen in deze zorgelijke periode? Door de situatie met Corona hebben sommigen in een keer meer tijd beschikbaar. Besteed deze tijd thuis nuttig en volg een korte Online (intensieve) taaltraining bij STE Languages! Wilt u uw spreekvaardigheid verbeteren? Of een grammatica boost in een vreemde taal? Of heeft u een medewerker die een taaltraining nodig heeft? Wij hebben trainingen op alle niveaus in verschillende talen, intensief of gespreid.


Lees verder
26 maart 2020

Online Classroom STE Languages groot succes – dankbaar voor ieders inzet en begrip!

STE Languages heeft sinds kort Online Classrooms voor alle leslocaties in gebruik. Hiermee spelen we in op de actuele situatie rondom het coronavirus. Cursisten kunnen thuis of op een andere gewenste locatie de lessen volgen. Deze Online Classrooms zijn ingezet voor alle groepstrainingen (open inschrijvingen) en individuele trainingen. De online oplossing is een zeer geavanceerd systeem en maakt het mogelijk interactief les te volgen en te geven. De eerste reacties van zowel onze cursisten als onze trainers zijn zeer positief.


Lees verder
12 maart 2020

STE Languages betrokken bij uitwisseling Eindhovense leerlingen en internationals

STE Languages en Holland Expat Center South hebben een heel interessante uitwisseling georganiseerd tussen leerlingen van het Frits Philips Lyceum en internationals die in Eindhoven leven. Het was een leerzame activiteit voor de leerlingen van mavo 3. De uitwisseling ging over hoe de internationals hier leven en werken, hun verwachtingen en ervaringen en de kwaliteit van leven.


Lees verder
27 februari 2020

Nieuwe directie STE Languages

Met veel genoegen berichten we u dat STE Languages per 05-03-2020 een verandering in de eigendomsstructuur zal ondergaan. Algemeen directeur Willem van der Velden zal terugtreden en het eigendom gaat over naar Mathilde Lageman en Wilfried Gradus. Mathilde Lageman, al vanaf 2002 werkzaam bij STE, is sinds 2015 mede-eigenaar en directeur van STE Languages.

 


Lees verder
19 december 2019

10e Cedeo-keurmerk voor STE Languages

In een landschap van ruim 8500 private onderwijsinstellingen kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Een keurmerk van Cedeo helpt, want daarmee is de kwaliteit onafhankelijk aangetoond. Voor de periode 2020-2021 mag STE Languages het keurmerk dragen, daarna volgt een nieuwe keuring.


Lees verder
13 november 2019

Taaltraining met impact: ontdek de kracht van incompany

Taal is het fundament van de werkvloer, want samenwerken is communiceren. Dezelfde taal spreken is nodig om informatie te delen en instructies te geven, maar ook om processen te kunnen blijven verbeteren. Om daarvoor een basis te leggen, verzorgt STE Languages taaltrainingen incompany bij DAF Trucks. 

Lees verder
16 oktober 2019

Paloma Sevilla uit Eindhoven is de 1000ste taalcursist bij STE Languages

EINDHOVEN - De aanhoudende stroom expats die in de regio komen werken én vluchtelingen hebben de afgelopen jaren voor een forse groei gezorgd bij STE Languages. Voor het eerst telde een nieuwe lichting deze maand duizend cursisten.

 

Geert van Elten 17-09-19, 16:00 Bron: ED

 


Lees verder
10 oktober 2019

Nieuwe leslocatie: Mikrocentrum Veldhoven

Om aan de grote vraag naar onze Open Inschrijvingen voor Nederlands te kunnen voldoen starten we in oktober met een nieuwe leslocatie te weten het Mikrocentrum in Veldhoven.


Lees verder
29 augustus 2019

Nieuw: taalclinics Nederlands, Engels en Duits

Wilt u in korte tijd beter leren spreken in het Nederlands, Engels of Duits? Merkt u dat u het eigenlijk wel weet, maar dat het soms toch net niet lukt om de juiste woorden te kiezen? Vergroot dan uw spreekvaardigheid met een taalclinic. In slechts 8 weken werkt u gericht aan een betere taalbeheersing en meer taalvertrouwen. 


Lees verder
29 augustus 2019

MyMeetingVideo: training-op-afstand met lokale beleving

Overal ter wereld lessen volgen, documenten delen, vragen stellen en zelfs interactie met cursisten die zich duizenden kilometers verderop bevinden: MyMeetingVideo biedt volop mogelijkheden. Met deze nieuwe service maakt STE training-op-afstand toegankelijk voor iedereen.


Lees verder
17 juni 2019

Nieuwe subsidieronde Tel mee met Taal

Ontvang tot 67% subsidie op taaltrainingen Nederlands


Op 1 juni is een nieuwe aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal voor de aanpak van laaggeletterdheid gestart. Aanvragen kan tot en met 30 september 2019.

 


Lees verder
13 juni 2019

Intensief maar effectief: tweeweekse training KPMG

KPMG is een internationaal bedrijf gericht op accountancy en advisering. In de Eindhovense vestiging werken mensen uit alle windstreken. Medewerkers die het Nederlands nog niet beheersten, mochten recent aanschuiven bij STE Languages. In twee groepen van ieder vijf personen volgden zij een intensief traject. ‘De groepen waren groot genoeg voor interactie, maar klein genoeg om individuele aandacht te kunnen geven’, aldus Henny Ruitenbeek, coördinator trainingen Nederlands incompany bij STE. ‘En omdat de groepen waren samengesteld uit collega’s van hetzelfde bedrijf, kreeg het KPMG-gevoel een goede stimulans.’


Lees verder
3 juni 2019

‘Het voelt een beetje als thuis’

Rodolfo Castañon Juarez (28) verruilde zijn vaderland Mexico voor Nederland. Die keuze was eenvoudig, de taal leren een stukje lastiger. Bij STE werkte hij stap voor stap aan zijn Nederlands en daarvan heeft hij inmiddels dagelijks profijt.


Lees verder
28 maart 2019

‘Ik wil met mijn Nederlandse collega’s in hun eigen taal kunnen communiceren’

Rasim Askin Dilan werkt als Mechatronics Design Engineer bij ASML (gedetacheerd via YACHT B.V.). Hij leert Nederlands voor zowel werk als om hier een leven op te bouwen: ‘Ik wil integreren en deel uitmaken van deze nieuwe culturele omgeving.’


Lees verder
15 oktober 2018

‘Cursisten stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen, daar gaat het om’

Gosia Kociolek werkt als trainer Engels bij STE Languages. Sommige van haar cursisten spreken nog helemaal geen Engels of Nederlands, anderen hebben een zeker basisniveau. Wat de uitdaging ook is, iedere cursist is verzekerd van een betrokken trainer met passie voor taal.


Lees verder
13 augustus 2018

Extra aanvraagperiode Tel mee met Taal

Vanaf 1 augustus start een extra aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal voor de aanpak van laaggeletterdheid. Aanvragen kan vanaf 1 augustus tot en met 15 oktober 2018.


Lees verder
13 augustus 2018

‘Durf fouten te maken’

Lars Sanders (27) werkt als Marketing Programs Account Manager bij DAF Trucks. Voor zijn werk geeft hij presentaties in het Duits. Om zijn taalvaardigheden te versterken, volgde hij een individuele cursus Duits.


Lees verder
13 augustus 2018

‘Het is fijn om te begrijpen wat er speelt’

Avanti Wadugodapitiya werkt in Maastricht, woont in Eindhoven en doet vrijwilligerswerk in Amsterdam. Ze reist veel door Nederland en leert in een hoog tempo de taal.


Lees verder
22 maart 2018

Veelgemaakte fouten in de Engelse taal

Geplaatst door TVCN

 

De Engelse taal kent veel woorden die qua betekenis of gebruik veel op elkaar lijken. Daardoor worden deze woorden veelvuldig verkeerd gebruikt. Niet alleen door ons, maar zelfs ook door mensen die Engels als moedertaal hebben. Wij hebben een aantal van veel gemaakte fouten op een rijtje gezet.


Lees verder
22 maart 2018

‘Have fun with it!’

Cursisten aan het woord

STE Languages is een multiculturele wereld in het klein. Uit alle windstreken komen cursisten naar STE om Nederlands te leren. Hoe bevalt het hen? Waarom willen ze eigenlijk Nederlands leren? Wat voor tips hebben ze voor andere cursisten?


Lees verder
20 maart 2018

‘Het is fantastisch om samen op de leerboot te stappen’

Bij internationale bedrijven is Engels meestal de voertaal. Maar voor bedrijven in Nederland is het Nederlands ook belangrijk. Colette van den Dungen, taaltrainer bij STE Languages, legt uit waarom.


Lees verder
20 maart 2018

Preston Feight (DAF): ‘Eindhoven voelt heel vertrouwd’

Als president-directeur van DAF spreekt hij vooral in zijn moedertaal: Engels. Toch wil Preston Feight graag Nederlands leren. Bij STE volgt hij daarom een individuele cursus, afgestemd op zijn drukke agenda. Stap voor stap vergroot hij zo zijn Nederlandse taalvaardigheden.


Lees verder
13 februari 2018

Steeds meer expats kiezen voor een taaltraining Nederlands

STE Languages opent leslocatie op de High Tech Campus

 

In Eindhoven neemt de groep expats sterk toe. In het kader van inburgering volgen veel  expats een taaltraining Nederlands. Om aan die groeiende vraag te kunnen voldoen, heeft STE Languages een nieuwe leslocatie geopend op de High Tech Campus in Eindhoven.


Lees verder
20 december 2017

Taal en cultuur

Elke taal bevat unieke woorden die niet makkelijk te vertalen zijn. Dat is prachtig, omdat je zo mooi kunt zien dat er verschillende manieren zijn om iets aan te duiden en het geeft je de mogelijkheid om met een ander perspectief naar de wereld te kijken.

 

bron: TVcN


Lees verder
20 december 2017

‘We willen dat medewerkers zich thuis voelen’

Topic ontwikkelt software en hardware voor breed scala aan bedrijven, van start-ups tot multinationals. Topic werkt met ICT-experts uit alle hoeken van de wereld. Internationale medewerkers krijgen een taaltraining Nederlands bij STE. Peggy van den Akker (HR Officer) vertelt waarom.

 


Lees verder
20 december 2017

‘Er wordt veel gelachen en dat tekent de sfeer’

Een nieuwe omgeving brengt altijd veranderingen met zich mee. Wat zijn de gevolgen van de verhuizing van STE? Wat heeft STE-nieuwe-stijl te bieden aan cursisten en bedrijven? Tijd voor een goed gesprek met de directie van STE Languages, Willem van der Velden en Mathilde Lageman.


Lees verder
20 december 2017

Leer Nederlands op de High Tech Campus

 

 

STE Languages start in januari met groepstrainingen

Afgelopen jaar volgden 1100 expats lessen Nederlands bij STE. Om dit nog makkelijker te maken heeft STE ervoor gekozen om ook op de High Tech Campus training aan te bieden.

 

 


Lees verder
23 oktober 2017

Subsidieregeling ‘Tel mee met taal’

Een goede taalbeheersing is onmisbaar voor iedere werknemer. Vanzelfsprekend voor Nederlanders, minder vanzelfsprekend voor bijvoorbeeld medewerkers die uit het buitenland komen. Wie de taal beheerst, voelt zich prettiger en functioneert beter. Investeren in taalvaardigheden is dan ook goed voor zowel werknemers als werkgevers. Om dat te stimuleren is de subsidieregeling ‘Tel mee met taal’ ontwikkeld.


Lees verder
23 oktober 2017

De Duitsers hebben er een woord voor

In Duitsland zijn ze zeer bedreven in woorden waarvoor wij meerdere woorden of soms zelfs hele zinnen nodig hebben om hetzelfde uit te leggen. Mooie woorden die soms zelfs zo lang zijn, dat je tussendoor naar adem moet happen of er halverwege al niets meer van begrijpt.

 

En een aantal van deze woorden zijn zo mooi, dat wij ze zelfs hebben overgenomen en regelmatig gebruiken. Het Duits is dan ook een mooie taal met mooie woorden om eens bij stil te staan.

 

bron: TVcN


Lees verder
19 oktober 2017

‘Huiswerk hoort er écht bij. Humor trouwens ook’

Als assurantieadviseur helpt Rob van Leeuwen (44) Duitse bedrijven die de Nederlandse markt willen betreden. Dat vraagt om professioneel communiceren in verzekeringsjargon. Om zijn Duits gründlich te versterken, volgde hij een individuele training.


Lees verder
18 oktober 2017

‘Lees eens een kinderboek’

Julien Borromini (29) woont sinds 2014 in Nederland. Voor zijn vriend verruilde hij Frankrijk voor Nederland. Met de taal der liefde zat het dus wel goed, maar de taal van zijn nieuwe land was lastiger. En dus werkt hij aan zijn Nederlands bij STE.


Lees verder
6 oktober 2017

STE ontvangt voor 9e keer het Cedeo-keurmerk

‘Persoonlijk’, ‘flexibel’ en ‘deskundig’. Zomaar wat kreten uit het inspectierapport van Cedeo. Opdrachtgevers waren unaniem positief en dus mocht STE Languages het Cedeo-keurmerk in ontvangst nemen. En dat voor de negende keer op rij…

 


Lees verder
24 augustus 2017

De voordelen van het leren van andere talen

De psycholinguïst Frank Smith zei het ooit al: “One language sets you in a corridor for life. Two languages open every door along the way”. Het beheersen van meerdere talen biedt alleen maar voordelen. Het brengt je niet alleen verder in deze wereld, het zorgt ook voor meer begrip en tolerantie en is zelfs van invloed op de lichamelijke gezondheid.

 

Bron: TVcN 


Lees verder
24 augustus 2017

‘In een individuele training ga je met grote sprongen vooruit’

Erik Plasmans (39) werkt als General Manager bij Zens Wireless Charging. Zens ontwikkelt slimme oplossingen voor draadloos opladen. Om zijn taalvaardigheden draadloos te versterken, volgde hij meerdere trainingen Engels bij STE Languages.

 


Lees verder
30 juni 2017

‘Je stapt uit je comfortzone en boekt snel vooruitgang’

Erik Triepels (33) werkt als Customer Experience Manager bij DLL. Om zijn Engelstalige skills te versterken, volgde hij een individuele training bij STE Languages: ‘Als Customer Experience Manager heb ik een internationale rol met veel contact met collega’s in het buitenland. Dat was voor mij een nieuwe ervaring toen ik begon in deze functie. Om mijn Engels te versterken, besloot ik een taaltraining te volgen.’


Lees verder
29 mei 2017

Aalsterweg 3: het nieuwe onderkomen van STE Languages

Een plek waar verschillende culturen elkaar ontmoeten, een ontwerp dat mensen verbindt. Hét taleninstituut van Zuid-Nederland wil een professioneel en resultaatgericht imago uitstralen, maar ook open, toegankelijk en transparant zijn. Een mini-maatschappij. Cursisten moeten zich op hun gemak voelen en welkom, en bovenal trots op hun herkomst.

Voor de nieuwe locatie van STE Languages maakten Van Eijk & Van der Lubbe een ontwerp dat grenzen verzacht en ruimte biedt aan ieders eigen verhaal. Een plek waar taal een verbindend element is.

 


Lees verder
10 mei 2017

Ik vertrek! Wonen en werken aan de andere kant van de wereld

Een verzekering afsluiten, een nieuwe wasmachine kopen, hulp vragen bij een lekkage… Ga er maar aanstaan, als je dit in het Portugees moet doen! Rinus Donkers en zijn vrouw gingen de uitdaging aan. In november vertrokken ze voor vijf jaar naar Brazilië. In de negen maanden vóór hun vertrek studeerden ze Braziliaans-Portugees bij STE.

 


Lees verder
2 januari 2017

Nieuwe leeromgeving – klaar voor de toekomst!

Met het oog op de toekomst is STE Languages is verhuisd naar een ruimer en moderner pand. Vanaf 1 januari 2017 bent u van harte welkom op de nieuwe locatie aan de Aalsterweg 3 in Eindhoven. Alle leslokalen beschikken over een touchscreen, in het hele gebouw is gratis wifi aanwezig en in de grote ontmoetingsruimte staan PC’s voor cursisten. Dit alles maakt dat zij zowel voor, tijdens en /of na de training op een aantrekkelijke manier bij STE kunnen blijven om elkaar te ontmoeten, te praten of te studeren. 


Lees verder
12 oktober 2016

Duitse les via de Virtual Classroom

Hij werkt bij BIB (Dreumex) in Roermond. Meer dan de helft van zijn klanten en leveranciers is Duits. Productmanager Ton Lagarde wil die taal ook spreken, en besluit Duitse lessen te nemen bij STE Languages. “We konden wel communiceren in het Engels, maar ik merk dat klanten het waarderen dat ze hun verhaal kwijt kunnen in het Duits.” Vanwege de reisafstand kreeg Ton les via de Virtual Classroom van STE.


Lees verder
23 september 2016

Ondertitelde tv-programma’s voor nieuwkomers

De publieke omroep heeft een speciaal televisiekanaal ontwikkeld voor mensen die net in Nederland zijn. Op de website www.netinnederland.nl vindt u een gevarieerd aanbod aan Nederlandstalige programma’s, die ondertiteld zijn in het Nederlands, Engels en Arabisch. STE wijst haar cursisten graag op dit interessante initiatief, omdat het kijken naar Nederlandstalige televisie een positieve bijdrage levert aan het leerproces.

 


Lees verder
18 augustus 2016

Aanpassing programma open inschrijvingen Nederlands

STE voert enkele aanpassingen door in het lesprogramma van de open inschrijvingen (groepstrainingen) Nederlands. Het tussenniveau B1- wordt ingevoerd om cursisten te helpen een betere overgang te maken van A2+ naar B1. Een andere verandering is, dat er ná het niveau A2+ twee stromingen komen: 

 

  • ‘B1- richting STEX I, B1 richting STEX I’ (waarbij STEX I staat Staatsexamen I, op mbo-niveau) 
  • ‘B1-, B1, B1+, B2’, eventueel gevolgd door een examentraining voor Staatsexamen II, op hbo/universitair niveau). 

 


Lees verder
21 juni 2016

Subsidie aanvragen voor uw werknemers

Er zijn in Nederland verschillende fiscale regelingen en subsidies, die studie en bijscholing bevorderen.


Lees verder
23 april 2016

Expats voelen zich extra welkom met inhouse taaltraining

Inhouse taaltraining voor Altran-consultants

 

Met Engels konden ze aanvankelijk prima uit de voeten, de expats die in dienst waren bij Altran. Het merendeel van de buitenlandse medewerkers sprak immers geen Nederlands. Maar toen Altran in 2015 samenging met het meer Nederlands georiënteerde Nspyre en TASS werd de taal wél een probleem.


Lees verder
17 maart 2016

Rob Bogaarts (Woonbedrijf) ontmoet de koning van Zweden

Zweeds heeft hij er niet voor geleerd, maar Rob Bogaarts van Woonbedrijf was wél heel blij dat hij net een training Engels had gevolgd. Rob is portefeuillehouder van het duurzaamheidsprogramma van Woonbedrijf, dat gebaseerd is op het van oorsprong Zweedse ‘The Natural Step’. Hij werd gevraagd om in Stockholm een toelichting te geven over die aanpak, in aanwezigheid van Koning Karel XVI Gustaaf van Zweden.


Lees verder
16 maart 2016

Nieuwe trainers gezocht

Met spoed gezocht: Nieuwe trainers voor Nederlands, Engels en Frans

 

Vanwege de sterk groeiende vraag naar taaltrainingen, zijn we op zoek naar nieuwe trainers voor de talen Nederlands, Engels en Frans. Voor Nederlands zoeken we met name mensen die kunnen worden ingezet op de hogere niveaus, en die over een docent NT2 bevoegdheid beschikken. Voor Engels en Frans zoeken we native speakers met een lesbevoegdheid. 


Lees verder
8 januari 2016

Nederlands leren: Motivatie, inzicht in structuren en hard werken

Heeft u een nieuwe medewerker uit India, Ierland of Turkije in uw team? Grote kans dat u hem of haar naar ‘de Nederlandse les’ stuurt. Maar wanneer is zo’n training eigenlijk succesvol? En wat betekent het voor een volwassene om een compleet nieuwe taal te leren? We vragen het aan taaltrainer Marja van der Voort.

 

Marja is Neerlandicus en zit al meer dan dertig jaar in het NT2-onderwijs. Op de vraag of werkgevers onderschatten hoe moeilijk het voor hun buitenlandse werknemers is om een nieuwe taal te leren, antwoordt ze volmondig: ‘ja’. “Mensen zijn communicatieve wezens en ze zijn zeker in staat om een nieuwe taal te leren. Maar het heeft tijd nodig. En de mate waarin ze het leren, kan variëren.” 

 

In contact met Nederlanders
Expats zijn het gewend op hoog niveau te denken en te functioneren. Maar dit lukt niet altijd in het Nederlands en dat kan frustrerend zijn. “Hoog opgeleide cursisten kunnen vaak al snel op hoog niveau teksten lezen, terwijl ze nog de grootste moeite hebben om alledaagse dingen te benoemen”, ervaart Marja. “Meestal komt dat doordat ze weinig contact hebben met Nederlanders, of vooral Nederlanders treffen die graag Engels spreken. Iedereen begint altijd in het Engels! Terwijl buitenlanders ‘exposure’ nodig hebben. ‘Zorg dat je in situaties komt waarin je Nederlands kunt spreken’, zeg ik altijd. Ze moeten dat echt opzoeken.”


Lees verder
8 januari 2016

Grootse samenwerking Vanderlande en STE


Dat Engels belangrijk is voor Vanderlande is evident: het bedrijf is internationaal marktleider op het gebied van bagage-afhandelsystemen en systemen voor distributiecentra, en heeft vestigingen over de hele wereld. Maar zitten de medewerkers al op het gewenste niveau? En welk taalniveau heb je nou precies nodig bij het uitvoeren van je werk? Vanderlande investeert graag in haar medewerkers en klopte daarom bij STE aan om het vraagstuk samen op te pakken. 

 

Meer dan de helft van de ruim 4000 medewerkers van Vanderlande is niet-Nederlandstalig.

Engels is dan ook de voertaal bij het Veghelse bedrijf. “Gaandeweg merkten we onder medewerkers dat er een behoefte was om hun Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Sommige collega’s ervoeren problemen om alle Engelstalige communicatie te begrijpen”, zegt Ellen Daamen, learning consultant bij Vanderlande. “Het zou jammer zijn als er hierdoor fouten worden gemaakt of dat iemand in een vergadering zijn mond niet opendoet, omdat hij het juiste woord niet weet in het Engels. Daarom hebben we besloten om álle medewerkers een training Engels aan te bieden, om hun vaardigheden te verbeteren.”


Lees verder
7 januari 2016

Presentatrice en dagvoorzitster Meike de Jong: ‘Welcome ladies and gentlemen, I’ll be your moderator for today’

Haar Engels was al ruim voldoende om congressen te leiden en interviews af te nemen. Maar als presentatrice Meike de Jong een grapje wilde maken of iemand wilde aanmoedigen om zijn mening te geven, dan merkte ze dat ze minder mogelijkheden had dan in het Nederlands. De maatwerk lessen van Melissa McGee van STE kwamen dan ook goed van pas. “De training is zó van meerwaarde geweest”, zegt Meike, “ik sta nu veel comfortabeler op het podium.”

 

De meeste mensen kennen Meike de Jong waarschijnlijk van het RTL Nieuws of van Omroep Brabant. Maar de presentatrice heeft dus óók een bloeiende carrière als dagvoorzitster bij congressen. De ene keer gaat het over vernieuwingen in de zorg, de andere keer spreekt zij met Europarlementariërs over innovatieve samenwerkingen in de agrifood sector in Noordoost-Brabant. “Ik had al een aantal Engelstalige congressen gedaan”, vertelt Meike. “Dat ging op zich goed, maar ik dacht wel: het kan altijd beter. Ik wilde mijn vocabulaire uitbreiden, en meer weten over de grammatica. Klopten die dingen die ik jaren geleden op school had geleerd nog wel? Ook zocht ik meer manieren om me te uiten.” 


Lees verder
16 oktober 2015

STE ontvangt Cedeo Keurmerk: Opdrachtgevers unaniem positief over kwaliteit

STE Languages heeft voor de achtste keer op rij het Cedeo keurmerk voor bedrijfstrainingen gekregen. Het rapport van de inspectie was zeer lovend. Referenten waren unaniem in hun oordeel dat zij STE Languages van harte aanbevelen bij anderen. Opdrachtgevers noemden STE ‘meedenkend’, ‘inlevend’ en ‘to the point’. STE is trots op het behaalde resultaat. 


Lees verder
7 april 2015

Persbericht: STE Languages krijgt mede-eigenaar

Mathilde Lageman heeft een deel van de aandelen van STE Languages gekocht. Dit maakt haar mede-eigenaar van het Eindhovense taleninstituut. Mathilde zat al in de directie van STE, maar neemt nu een persoonlijk belang in het bedrijf. 

 


Lees verder
21 januari 2015

Extra subsidie voor bijscholing

Heeft uw organisatie al geld van minister Asscher gekregen? Uw huisarts, de televisiemakers van de publieke omroep, chemici en vormgevers wel. De minister van Sociale Zaken pompt geld in verschillende beroepsgroepen. Dankzij het Sociaal Akkoord ligt er 600 miljoen euro klaar om de arbeidsmarkt via ‘sectorplannen’ te verbeteren. Uw talenkennis verbeteren? Moeite met computers? Last van de crisis? Bekijk het overzicht van de sectoren waar de plannen al zijn goedgekeurd, wie weet zit uw sector er wel bij. 


Lees verder
21 januari 2015

Vanaf 1 januari: extra eis voor expats die willen naturaliseren

Het afgelopen jaar zagen we bij STE dus een forse toename van het aantal expats dat voorbereid wil worden op het inburgeringsexamen om daarna te naturaliseren. Zoals gezegd doen expats dit vooral omdat het makkelijker is om een visum te krijgen voor een zakenreis, als je genaturaliseerd bent. In dit artikel leest u meer over het extra onderdeel, dat per 1 januari 2015 aan het Inburgeringsexamen is toegevoegd: oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt. 
De oriëntatie bestaat uit het samenstellen van een ‘mini-portfolio.’ Het belangrijkste doel is de buitenlander een reëel perspectief te geven op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het is niet mogelijk om het oude portfolio in plaats van dit nieuwe mini-portfolio te gebruiken: er worden andere eisen aan gesteld. 


Lees verder
21 januari 2015

Hoe belangrijk is uitspraak in een vreemde taal?

De meeste tweedetaalsprekers hebben een accent en dat wordt geaccepteerd: je bent immers geen native speaker. Soms is het wel grappig om een accent te horen of klinkt het zelfs charmant, maar het kan ook leiden tot onbegrip en irritatie. Een verkeerde uitspraak van klinkers of medeklinkers kan leiden tot een geheel ander woord. Laten we de uitspraak van het Engels door Nederlanders als voorbeeld nemen. 

 

Lees verder
1 januari 2015

Terugblikken op 2014 en vooruitkijken naar ... 2015

Dit doen we puntsgewijs: 

  • Als eerste wil ik onze klanten bedanken voor het vertrouwen. Het afgelopen jaar hebben we positief kunnen afsluiten met een groei van 4 procent. We zullen er alles aan doen om de verwachtingen ook weer in 2015 waar te maken en voor de beste taaltrainingen te zorgen. 
  • We zagen een forse toename van het aantal expats dat voorbereid wil worden op het inburgeringsexamen om daarna te naturaliseren. Ze doen dit vooral omdat het makkelijker is om een visum te krijgen voor een zakenreis, als je genaturaliseerd bent. Voor alle inburgeraars en dus ook expats is er vanaf 1 januari een extra onderdeel aan het Inburgeringsexamen toegevoegd: oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Meer informatie vindt u hier
  • We verlagen de prijzen van onze bedrijfstrainingen met twee tot tien procent. Dit is mogelijk door de verdere digitalisering van onze processen. Al onze prijzen voor 2015 vindt u hier.

Lees verder
23 oktober 2014

ERK: nuttig voor uw bedrijf?

Weten wat uw werknemers in een vreemde taal (moeten) kunnen

Door de toenemende internationalisering zult u steeds vaker klanten en relaties hebben die een andere taal dan het Nederlands spreken. Daarom is het goed te weten of uw bedrijf voldoende is toegerust om bestaande contacten in dit verband te onderhouden en nieuwe te leggen. Hierbij kan het ERK behulpzaam zijn. De situaties waarin een beroep op kennis van vreemde talen wordt gedaan, kunnen in kaart gebracht worden en gekoppeld worden aan de niveaus van het ERK. 


Lees verder
23 oktober 2014

Wat wij meten en weten

Het rendement van leren en presteren
Organisaties hebben een groeiende behoefte het effect van leren te bepalen. We kijken steeds kritischer naar de impact van leren op presteren: draagt leren bij aan persoonlijke ontwikkeling? Draagt leren bij aan slagkracht van de organisatie? Wat levert het (financieel) op? Meer dan voldoende reden dus om de effecten van leertrajecten te meten.
 


Lees verder
24 september 2014

Nieuw bij STE: Intensieve taaltraining Nederlands voor Arabisch sprekende Studenten (DAS)

Vanaf 20 oktober aanstaande bieden wij de intensieve taaltraining Nederlands voor Arabisch sprekende Studenten (DAS). Deze cursus is speciaal opgezet voor cursisten met een middelbare tot hogere vooropleiding, die onvoldoende of geen Engels spreken.

 


Lees verder
22 augustus 2014

ESF: 22 miljoen euro voor vitaal houden van werknemer

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt 22 miljoen euro vrij voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden. In oktober start een nieuwe ESF-regeling (Europees Sociaal Fonds). De staatssecretaris hoopt dat met name het midden- en kleinbedrijf hier haar voordeel mee doet. Klijnsma: “Deze regeling biedt bedrijven de mogelijkheid om hun mensen productief, gemotiveerd en gezond aan het werk te houden”.


Lees verder
5 augustus 2014

7 handige taalwebsites

Laatst kwam ik onderstaand overzicht weer tegen met 7 handige taalwebsites. Handig voor iedereen die veel met taal werkt. Bij mij staan ze allemaal in mijn favorietenlijst. Veel plezier ermee. 

 

Online Groene Boekje
Oké, officieel heet het Groene Boekje ‘Woordenlijst Nederlandse Taal’. Handige website voor het opzoeken van de juiste spelling of het geslacht van woorden
 
OnzeTaal.nl
Op de website van Onze Taal zijn alledaagse taalproblemen mét een oplossing verzameld. Wanneer schrijf je hen en wanneer hun? Hoe gebruik je aanhalingstekens en hoe schrijf ik sms’je of Geef ‘m van jetje? Is je prangende taalkwestie niet opgelost met de honderden adviezen op de site? Dan kun je altijd nog de telefoon pakken om Onze Taal om persoonlijk taaladvies te vragen.
 


Lees verder
5 juni 2014

Diplomabeschrijving voor over de grens

Geregeld wordt ons gevraagd een diploma te vertalen naar het Nederlands of vanuit het Nederlands naar een andere taal. Heel belangrijk natuurlijk, maar de vertaling zegt niets zoveel over de waarde van het diploma in Nederland of het buitenland. 

 

Het is goed mogelijk dat instanties, werkgevers en relaties in het buitenland niet bekend zijn met de Nederlandse opleidingen en bijbehorende diploma's. Een diplomabeschrijving of - waardering kan in dat geval uitkomst bieden. 

 

Er zijn in Nederland met name twee organisaties die zich hiermee bezighouden: Het Nuffic voor hoger opgeleiden en SBB voor het beroepsonderwijs. Zij hebben samen het Informatiecentrum Diplomawaardering (IcDW), wat fungeert als loket opgezet. 


Lees verder
5 juni 2014

Leren van tweede taal vertraagt ouderdomsproces

Het spreken van een tweede taal vertraagt het ouderdomsproces, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Ouderen die een tweede taal hebben geleerd, scoren nog relatief goed bij intelligentietesten en metingen van hun leesvaardigheid. Ook wanneer ze pas op latere leeftijd een tweede taal hebben geleerd, lijkt dat de achteruitgang van hun cognitieve vaardigheden te vertragen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh in het wetenschappelijk tijdschrift Annals of Neurology.

 


Lees verder
3 juni 2014

Nieuw inburgeringsexamen voor Spreken vanaf 1 november 2014

Het spreekexamen als onderdeel van het inburgeringsexamen Nederland verandert. Dit examen vervangt de Toets Gesproken Nederlands (TGN) en toetst de spreekvaardigheid van de inburgeraar op niveau A2 van het Raamwerk NT2. Dit examen is qua vorm in lijn met het spreekexamen buitenland en inhoudelijk in lijn met de andere onderdelen van het inburgeringsexamen Nederland zoals Bureau ICE die de afgelopen jaren heeft ontwikkeld in opdracht van het ministerie. Het  ministerie komt hiermee tegemoet aan de vele kritiek van het NT2-veld op het huidige examen.


Lees verder
28 april 2014

De Stichting van de Arbeid presenteert handreiking Taal en veiligheidsrisico’s

Niet goed omgaan met procedures en instructies als gevolg van taalproblemen is een van de oorzaken van ongevallen op het werk. De Stichting van de Arbeid heeft een praktische handreiking door TNO laten ontwikkelen om taalproblemen als oorzaak van onveilige situaties op de werkvloer aan te pakken. De handreiking is vanaf 18 april 2014 beschikbaar als digitaal instrument op de website.

 

Taal speelt vaker een rol bij ongevallen op het werk dan menigeen denkt; in zo’n 5 tot 10% is dit het geval. Werknemers die de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk onvoldoende beheersen of moeite hebben met lezen en schrijven, zijn niet altijd in staat om veiligheidsvoorschriften en instructies te begrijpen. Bovendien zijn veel veiligheidsdocumenten in onbegrijpelijke taal geschreven.


Lees verder
31 maart 2014

Online leren en blended learning steeds populairder!

'We willen ons blijven ontwikkelen, maar niet langer klassikaal.' Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend Nederlanders, uitgevoerd door Markteffect in opdracht van GoodHabitz. Online leren en blended learning, een combinatie van online leren en contactonderwijs, winnen aan populariteit en zullen het klassikale leren op termijn verdringen.

 

Markteffect vroeg 1.012 Nederlanders naar hun leergedrag. Uit de reacties blijkt dat klassikaal leren qua populariteit een vrije val maakt. 87% leerde vroeger klassikaal, 34% vindt dat nog steeds de prettigste leermethode en slechts 23% ziet in klassikaal leren de toekomst. Ook het leren in de praktijk kent een lichte daling, met respectievelijk 65%, 57% en 50%. “De uitkomsten uit dit onderzoek bevestigen ons vermoeden”, stelt Edgar de Beule, directeur van Markteffect. “Ook in de opleidingswereld verdringen digitale vormen van leren de traditionele vormen. Maar de snelheid waarmee de interesse in klassikale opleidingen afneemt, heeft ons enorm verbaasd.”

 


Lees verder
31 maart 2014

Michel Mulder wint Duidelijketaalprijs 2014

 

De Duidelijketaalprijs 2014 is gewonnen door schaatser Michel Mulder. ‘Hij spreekt duidelijk en geestig. Het is een genot om naar hem te luisteren.’ Dat zegt de jury die het taalgebruik van twaalf schaatsers onderzocht, in opdracht van het Taalcentrum-VU. Mulder deed het goed op alle onderzochte categorieën. Hij reageert verheugd op de prijs. Voor deze editie van de Duidelijketaalprijs onderzocht de jury Olympische langebaanschaatsers. Michel Mulder was de overtuigende winnaar. ‘Hij is een enthousiaste verteller, zelfs tussen twee races door’, aldus directeur Rob Doeve van het Taalcentrum-VU.

 


Lees verder
31 maart 2014

Taalhandleiding voor het Europese bedrijfsleven: een voortreffelijke studie

 

 

Een voortreffelijke studie uit 2011 voor ieder bedrijf dat internationaal werkt of wil gaan werken. Een onderzoek naar kansen, valkuilen en successen. U vindt concrete handreikingen voor de belangrijkste punten, waar u rekening moet houden. 

 

Bedrijven die soortgelijke taalmanagementstrategieën hebben aangenomen voor hun buitenlandse markten, hebben over het algemeen meer succes en zien hun buitenlandse verkopen sneller stijgen!


Lees verder
24 maart 2014

Nieuwe startdatum taaltrainingen Nederlands op zaterdag

Vanaf 12 april 2014 verzorgt STE taaltrainingen voor verschillende niveaus op de zaterdagochtend. De afgelopen maanden bleek dat hier veel vraag naar is bij cursisten en bedrijven. Belangstellenden kunnen nu kiezen uit twee trainingsmomenten in het weekend (op zaterdag van 9.15 tot 11.15 uur of van 11.30 tot 13.30 uur). Er zijn taaltrainingen Nederlands voor de niveaus A1- tot en met B1.


Lees verder
28 december 2013

Workshop 'Email writing in English' via Open Inschrijvingen

Vanaf februari 2014 is het mogelijk om bij STE de workshop Email Writing in English te volgen via ‘open inschrijving’. U kunt zich vanaf nu hiervoor weer aanmelden.


Lees verder
24 december 2013

Nieuw: Examentraining voor ‘inburgeringsexamen nieuwe stijl’

Op 1 januari 2013 is in Nederland het inburgeringsexamen veranderd. Als een van de eerste taleninstituten in Nederland heeft STE een cursus ontwikkeld, die daar volledig op is afgestemd. Cursisten met een A1+ startniveau worden in slechts vijftien weken tijd voorbereid om hun inburgeringsexamen te halen.

 

De regering heeft vastgesteld dat vanaf 1 januari 2013 iedereen in Nederland op minimaal A2-niveau Nederlands moet kunnen spreken, verstaan, lezen en schrijven. Om dit te toetsen is een nieuw examen gemaakt, dat met de computer wordt afgenomen. De organisatie is in handen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Volgend jaar worden er 16000 nieuwe inburgeraars in Nederland verwacht. Overigens kunt u er nog wel tot 31 december 2014 voor kiezen het inburgeringsexamen op de oude manier te doen.


Lees verder
15 oktober 2013

Cursist aan het woord: Odette Claus

“Wat kinderen leren van een intensieve een-op-een training is echt ongelofelijk”


Vóór de zomer zat hij nog in 2 VWO op het Augustinianum in Eindhoven. Nu gaat hij naar de British International School of Riyadh, Saoedie Arabië. We hebben het over de 14-jarige Victor Claus uit Heeze. Samen met zijn ouders en zus Michelle (17) verblijft hij twee jaar in het Midden Oosten. STE hielp het gezin op de valreep hun Engels te verbeteren.


Lees verder
15 oktober 2013

Nieuwe woorden leren: luisteren en nazeggen

Een Brits-Spaans onderzoek bevestigt wat al langer aangenomen werd: bij het aanleren van nieuwe woorden is het horen en het nazeggen ervan van groot belang. In dit onderzoek werden hersenscans gemaakt van proefpersonen die nieuwe woorden moesten leren. Hieruit bleek dat een bepaalde verbinding tussen de twee hersengebieden die gespecialiseerd zijn in luisteren en uitspraak, een heel belangrijke rol speelt. Het blijkt dat iemands vermogen om nieuwe woorden te leren samenhangt met de structuur van deze verbinding.


Lees verder
15 oktober 2013

Inburgering: goed voorbereid je examen in

Over nut en noodzaak kan iedereen een mening hebben. Maar als je dan tóch Inburgeringsexamen moet doen, kun je er maar beter voor zorgen dat je goed voorbereid bent. STE heeft voor expats een speciale training ontwikkeld, die perfect aansluit op het Inburgeringsexamen. “Mijn cursisten vonden het examen reuze meevallen”, zegt Nike van Bers, een van de trainers. “Ze zijn allemaal geslaagd.”


Lees verder
15 oktober 2013

Dutch@Lunch bij Sabic

Het idee is zo eenvoudig en wellicht juist dáárom zo succesvol: breng je buitenlandse werknemers bij elkaar tijdens een lunch en laat ze samen Nederlands spreken. Een taaltrainer van STE begeleidt het gesprek en geeft – waar nodig – een korte toelichting of vertalingen. Dutch@Lunch een doorslaand succes bij Sabic in Geleen en wordt ook bij andere bedrijven opgestart.


Lees verder
15 oktober 2013

Geheimhoudingsverklaring voor alle kandidaten Inburgeringsexamen

Iedereen die het inburgeringsexamen wil afleggen moet de geheimhoudingsverklaring ondertekenen. Hierin verklaart de examenkandidaat dat hij of zij de vragen van het inburgeringsexamen geheim zal houden en niet bekend zal maken. De geheimhoudingsverklaring moet voor het examen op de toetslocatie worden ondertekend.


Lees verder
13 oktober 2013

In de week van 28 oktober start groepstrainingen Nederlands

Alweer de laatste start van 2013 van onze groepstrainingen Nederlands en wel in de laatste week van oktober. We willen u hierbij het advies geven tijdig in te schrijven. Zo heeft  u de grootste kans om de training te volgen op de dag en het tijdstip die U het beste uitkomt.


Lees verder
14 augustus 2013

STE Summer School groot succes

Op veler verzoek startte STE dit jaar met de ‘STE Summer School’. Cursisten die nog bijna geen Nederlands spraken, bereikten in acht weken tijd het mooie A1-niveau. “Het was hard werken voor de cursisten, en toch zag ik alleen maar lachende gezichten”, zegt accountmanager Dorine van Rooij van STE.


Lees verder
14 augustus 2013

Cursist aan het woord: Yvonne Kuppen-Piels

“Na de les dénk ik zelfs in het Engels”

Het is beslist niet leuk als je boventallig wordt verklaard en op zoek moet naar ander werk. Maar Yvonne Kuppen-Piels maakte van de nood een deugd. Ze volgde een cursus Engels bij STE en bereikte het niveau B1+. “Dat is mooi, want het is nog een niveau hóger dan dat ze doorgaans vragen bij vacatures”, zegt ze.


Lees verder
14 augustus 2013

Les op je laptop, waar je ook bent

Geen reistijd, geen gehaast, geen frustraties in de file. Waar je ook bent, je klapt je laptop open en stapt de Virtual Classroom van STE binnen. Voor een les Frans, Nederlands of Japans, gegeven door een van onze ervaren trainers van STE. Hoe makkelijk kan het worden?


Lees verder
14 augustus 2013

Voor de zekerheid: AED in ons pand

STE heeft onlangs een defibrillator (AED) aangeschaft. Hiermee kunnen slachtoffers van een hartstilstand geholpen worden. Met meer dan 70 medewerkers en ruim 400 cursisten die wekelijks een of meerdere keren te gast zijn bij STE, vindt de directie het een veilig idee om een defibrillator in huis te hebben.


Lees verder
3 juli 2013

STE-medewerkers steken handen uit de mouwen bij Zonhove

Mensen die wat over hebben, helpen anderen die wel iets extra’s kunnen gebruiken. Onder dat motto vertrokken directie, taaltrainers en andere collega’s van STE op 21 juni naar Zonhove, een instelling voor mensen met een beperking. Ze maakten hapjes met de bewoners, schilderden de blokhut, verschoonden de konijnenhokken en spitten in de tuin. Het was een leerzame en leuke dag.


Lees verder
15 mei 2013

Zelfverzekerder door het Nederlands

Jaarlijks bezoeken zo'n 3000 cursisten met 81 nationaliteiten de voormalige Petrakerk aan de Heggeranklaan. Nederlandse les vormt de hoofdmoot. Buitenlands personeel van bedrijven en hun familie, inburgeraars en buitenlandse partners van Nederlanders volgen bij STE cursussen. Een van hen is Poornima Kumar (34).


Lees verder
8 april 2013

Aantoonbaar voldoende ingeburgerd

Inburgeringsplichtige personen die na 1-1-2013 onder de Wet inburgering vallen, kunnen bij DUO een ontheffing aanvragen als ze aantoonbaar voldoende ingeburgerd zijn. Om voor deze ontheffing in aanmerking te komen gelden een aantal voorwaarden.


Lees verder
8 april 2013

Taaleis bij tijdelijke klus door buitenlandse werknemers.

Buitenlandse werknemers die hier tijdelijk aan de slag gaan in bepaalde risicovolle beroepen als asbestverwijderaar of kraanmachinist, moeten de Nederlandse taal voldoende beheersen om hun werk veilig te kunnen doen en ernstige ongevallen te voorkomen. De ministerraad heeft op voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met dit besluit.


Lees verder
12 september 2012

Wetsvoorstel Inburgering aangenomen


Lees verder
29 augustus 2012

Meertaligheid steeds belangrijker voor carrière


Lees verder
27 augustus 2012

Nederland moet op Duitse radar blijven


Lees verder
26 juni 2012

Persbericht STE Languages: nieuwe naam, vertrouwde kwaliteit


Lees verder
Terug naar de vorige pagina