STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

5 augustus 2014

7 handige taalwebsites

Laatst kwam ik onderstaand overzicht weer tegen met 7 handige taalwebsites. Handig voor iedereen die veel met taal werkt. Bij mij staan ze allemaal in mijn favorietenlijst. Veel plezier ermee. 

 

Online Groene Boekje
Oké, officieel heet het Groene Boekje ‘Woordenlijst Nederlandse Taal’. Handige website voor het opzoeken van de juiste spelling of het geslacht van woorden
 
OnzeTaal.nl
Op de website van Onze Taal zijn alledaagse taalproblemen mét een oplossing verzameld. Wanneer schrijf je hen en wanneer hun? Hoe gebruik je aanhalingstekens en hoe schrijf ik sms’je of Geef ‘m van jetje? Is je prangende taalkwestie niet opgelost met de honderden adviezen op de site? Dan kun je altijd nog de telefoon pakken om Onze Taal om persoonlijk taaladvies te vragen.
 


Taaladvies.net
Overzichtelijke website met veel uitleg over taalkwesties.

Synoniemen.net
Voor elk woord een synoniem: geweldig fantastisch. Onmisbare site als tekstschrijven een belangrijk onderdeel van je werk is.
 
VanDale.nl
De betekenis van een woord opzoeken gaat eenvoudig via Vandale.nl. Lang niet alle woordbetekenissen vind je hier. De betaalde versie biedt toegang tot het complete woordenboek. Er is nu ook een Dikke van Dale app. Hoe vet is dat niet?
Betekenis niet gevonden? Tik in Google: het woord + betekenis. Dan volgen er duizenden hits met de betekenis van het gezochte woord.
 
Spreekwoord.nl
Spreekwoord.nl is een fijne zoeksite voor spreekwoorden en gezegden.
 
Beterspellen.nl
Veel taalregels én een dagelijkse spellingquiz vind je op deze website. Beterspellen.nl  is opgezet voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo, maar voor volwassenen is het ook een prima taalsite.

 

De taalblog is geschreven in 2013 en het overzicht is overgenomen van Taalschat Taalblog. Terug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina