STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

18 augustus 2016

Aanpassing programma open inschrijvingen Nederlands

STE voert enkele aanpassingen door in het lesprogramma van de open inschrijvingen (groepstrainingen) Nederlands. Het tussenniveau B1- wordt ingevoerd om cursisten te helpen een betere overgang te maken van A2+ naar B1. Een andere verandering is, dat er ná het niveau A2+ twee stromingen komen: 

 

  • ‘B1- richting STEX I, B1 richting STEX I’ (waarbij STEX I staat Staatsexamen I, op mbo-niveau) 
  • ‘B1-, B1, B1+, B2’, eventueel gevolgd door een examentraining voor Staatsexamen II, op hbo/universitair niveau). 

 


De wijzigingen gaan in op 1 september 2016. 
STE werkt altijd met blokken van 30 uur: 15 lessen van twee uur. “In elk blok kan een cursist één niveau omhoog gaan: van A1-, A1, A1+, A2, A2+, B1, B1+, naar B2”, legt taalcoördinator Nederlands Angelique Konings uit. “De afgelopen periode hebben we dit programma grondig geëvalueerd en de resultaten en reacties van onze cursisten in kaart gebracht. Hieruit bleek, dat sommige van hen behoefte hadden aan een alternatief programma, dat inspeelt op andere thema’s, en dat een iets rustiger tempo volgt.” 


Wat houden de veranderingen precies in? 
Angelique: “Allereerst voegen we een nieuw taalniveau toe aan ons lesprogramma: B1-. Dit maakt de stap van A2+ naar B1 minder groot, en zo hebben cursisten meer tijd om zich het B1 niveau eigen te maken.”


Daarnaast biedt STE een alternatieve methode aan na het A2+ niveau. Die stroming ‘B1- richting STEX I, B1 richting STEX I’ is gericht op taalniveauverhoging en vraagt een gemiddeld leertempo van cursisten. “De thema’s die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld het gezin, leren en werken, media, en verkeer en vervoer”, licht Angelique toe. Bij de stroming ‘B1-, B1, B1+, B2’ ligt het leertempo hoog. “Thema’s die daar aan bod komen zijn bijvoorbeeld emoties en omgangsvormen, globalisering en duurzaamheid, milieu en toekomst.”   


Cursisten hebben de mogelijkheid om, als ze dat willen, een examentraining te volgen voor het Staatsexamen Programma I (na het B1 niveau) of Staatsexamen Programma II (na het B2 niveau). 


Voor een schematisch overzicht van het nieuwe programma voor Nederlands klik hier.


Heeft u vragen
Heeft u vragen over de aanpassingen in ons programma, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Sales via 040-2452860 of via het contactformulierTerug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina