STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

2 januari 2017

Nieuwe leeromgeving – klaar voor de toekomst!

Met het oog op de toekomst is STE Languages is verhuisd naar een ruimer en moderner pand. Vanaf 1 januari 2017 bent u van harte welkom op de nieuwe locatie aan de Aalsterweg 3 in Eindhoven. Alle leslokalen beschikken over een touchscreen, in het hele gebouw is gratis wifi aanwezig en in de grote ontmoetingsruimte staan PC’s voor cursisten. Dit alles maakt dat zij zowel voor, tijdens en /of na de training op een aantrekkelijke manier bij STE kunnen blijven om elkaar te ontmoeten, te praten of te studeren. 


Optimale leeromgeving

Het gehele pand is volledig gestript en opnieuw ingericht. De wensen van cursisten en trainers staan centraal: alles staat in dienst van het leren. “De leeromgeving heeft een grote upgrade ondergaan”, zegt Willem van der Velden, een van de twee directeuren van STE. “Neem de touchscreens. Die bieden talrijke mogelijkheden om de lessen rijker en interessanter te maken. Trainers kunnen makkelijk schakelen tussen verschillende onderwerpen en bijvoorbeeld 3D-

animaties of YouTube-fragmenten laten zien. Ook de uitgeverijen van onze lesmethodes bieden allerlei ondersteunende digitale programma’s. Daarnaast kunnen wij zelf de lesmethodes van de uitgeverijen via het touchscreen verrijken. Verder is er veel aandacht besteed aan klimaatbeheersing en een goede akoestiek, zodat cursisten niet worden afgeleid door geluiden van binnen en buiten. 

 

Verbinden en grenzen verzachten
“Je kunt STE zien als een mini-maatschappij”, vult Mathilde Lageman, de andere directeur van STE, aan. “Mensen uit verschillende culturen komen hier bij elkaar. Met het gebouw willen we openheid uitstralen: iedereen is welkom. Dus geen dichte muren, maar transparante wanden, lage afscheidingen. Taal verbindt immers mensen. Mensen uit verschillende landen die elkaar anders waarschijnlijk nóóit ontmoet zouden hebben, ontmoeten elkaar bij STE. Soms komt daar een mooie vriendschap uit voort, of iemand helpt een ander aan een stageadres of baan. Cursisten nemen hun positieve ervaringen met andere nationaliteiten ook weer mee terug naar hun werk of leefomgeving.” Als overkoepelend thema voor de nieuwe inrichting koos STE dan ook voor: ‘Verbinden en grenzen verzachten’. 

 

Ontmoeten en inspireren
In het nieuwe gebouw zijn overal bijzondere details die met taal en cultuur te maken hebben, verwerkt. Zo wordt het meteen duidelijk waar je voor komt, en cursisten herkennen elementen uit hun eigen cultuur. Dit nodigt uit tot dialoog. “We gebruiken de ruimte als een soort woordenboek”, zegt Mathilde. “Bij elk onderdeel in de ontmoetingsruimte zie je in meerdere talen hoe het heet.” Twee lokalen hebben een scrabblewand en een magnetische wand met letters, waarvan trainers en cursisten tijdens de les gebruik kunnen maken. Een ander leslokaal heeft een klokkenwand. “En dan niet met de geijkte plaatsen als New York en Tokio, maar met de namen van plaatsen die bijna niemand kent, maar waar misschien wél net een cursist vandaan komt”, aldus Mathilde. “Daarover raken mensen aan de praat, en daardoor wordt de sfeer en dus ook het leerklimaat beter. We laten zien dat leren vooral ook heel erg leuk kan zijn!” 

 

Praktische informatie
STE Languages is vanaf maandag 2 januari open, en in de week van 23 januari begint een nieuwe ronde van de Open Inschrijvingen. 

Benieuwd naar de nieuwe locatie? STE heeft 25 eigen parkeerplaatsen, en in de directe omgeving zijn voldoende andere parkeergelegenheden. Speciaal voor STE komt er ook een nieuwe fietsenstalling; deze is vanaf februari beschikbaar. De stadsbussen stoppen voor de deur en het is twintig minuten lopen naar het treinstation van Eindhoven. Kom dus gerust eens een kijkje nemen in het nieuwe pand!Terug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina