STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

12 september 2012

Wetsvoorstel Inburgering aangenomen


 

Vanaf volgend jaar moeten immigranten met een verblijfsvergunning hun verplichte inburgering zelf regelen en betalen. Zij kunnen voor hun cursus en examen een zachte lening afsluiten als zij een laag inkomen hebben. Die lening hoeven zij alleen terug te betalen als zij voldoende verdienen.

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel aangenomen met deze nieuwe regels voor de verplichte inburgering van immigranten.

 

Een belangrijke wijziging is dat het praktijkexamen en de verschillende profielen voor inburgering plaats maken voor één centraal examen. Het centrale examen bestaat dan uit 5 onderdelen: Toets Gesproken Nederlands, Kennis Nederlandse Samenleving, Examens voor Lezen, Luisteren en Schrijven.

 

Wie zijn verplichte inburgeringsexamen – verwijtbaar – niet binnen drie jaar haalt, kan zijn tijdelijke verblijfsvergunning kwijtraken. Als dat niet kan (bijvoorbeeld bij erkende asielzoekers), staat er een boete op het niet tijdig halen van het examen.

De overheid ziet toe op voldoende aanbod van gekwalificeerde cursussen.

Ook vreemdelingen uit de Europese Unie en Turkije kunnen een lening op sociale voorwaarden krijgen als zij vrijwillig willen inburgeren.

 

Bron: Rijksoverheid.nlTerug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina