STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

13 augustus 2018

Extra aanvraagperiode Tel mee met Taal

Vanaf 1 augustus start een extra aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal voor de aanpak van laaggeletterdheid. Aanvragen kan vanaf 1 augustus tot en met 15 oktober 2018.


Subsidieregeling ‘Tel mee met taal’
Een goede taalbeheersing is onmisbaar voor iedere werknemer. Vanzelfsprekend voor Nederlanders, minder vanzelfsprekend voor bijvoorbeeld medewerkers die uit het buitenland komen. Wie de taal beheerst, voelt zich prettiger en functioneert beter. Investeren in taalvaardigheden is dan ook goed voor zowel werknemers als werkgevers. Om dat te stimuleren is de subsidieregeling ‘Tel mee met taal’ ontwikkeld.


‘Tel mee met Taal’ is een initiatief van de ministeries van OCW, SZW en VWS. De regeling is bedoeld om ‘laaggeletterdheid’ te bestrijden. Werkgevers die hun medewerkers een taaltraining Nederlands laten volgen, kunnen hiervoor een forse subsidie ontvangen. De belangrijkste punten op een rij:

 

  • Een subsidie bedraagt maximaal 200.000 per aanvraag;
  • Een subsidie bedraagt maximaal 67% van de subsidiabele kosten;
  • Er is maximaal € 1500 subsidie beschikbaar per opleidingstraject per deelnemer;
  • Deelnemers hebben een taalniveau variërend van A1- tot B1. Wie op een hoger taalniveau zit, komt niet in aanmerking voor subsidie;
  • Van 1 augustus tot en met 15 oktober is er voor werkgevers in totaal € 2.500.000 beschikbaar


Subsidie aanvragen
Via ‘Tel mee met Taal’ kunt u forse subsidies ontvangen om uw medewerkers taalkundig te versterken. Een subsidieaanvraag vraagt wel om maatwerk: u heeft inzicht nodig in de taalniveaus van medewerkers en er moet een gedegen opleidingsplan liggen. STE Languages kan u daarbij helpen, want we beschikken onder meer over een goedgekeurd meetinstrument om taalniveaus te bepalen. Neem contact op voor meer informatie .
Goed om te weten: op is op, dus wees er tijdig bij. Kijk voor meer informatie op www.telmeemetaal.nl.Terug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina