STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

24 december 2013

Nieuw: Examentraining voor ‘inburgeringsexamen nieuwe stijl’

Op 1 januari 2013 is in Nederland het inburgeringsexamen veranderd. Als een van de eerste taleninstituten in Nederland heeft STE een cursus ontwikkeld, die daar volledig op is afgestemd. Cursisten met een A1+ startniveau worden in slechts vijftien weken tijd voorbereid om hun inburgeringsexamen te halen.

 

De regering heeft vastgesteld dat vanaf 1 januari 2013 iedereen in Nederland op minimaal A2-niveau Nederlands moet kunnen spreken, verstaan, lezen en schrijven. Om dit te toetsen is een nieuw examen gemaakt, dat met de computer wordt afgenomen. De organisatie is in handen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Volgend jaar worden er 16000 nieuwe inburgeraars in Nederland verwacht. Overigens kunt u er nog wel tot 31 december 2014 voor kiezen het inburgeringsexamen op de oude manier te doen.


Grote slagingskans en hoge klanttevredenheid
STE beschikt over het Keurmerk Blik op Werk. Dit keurmerk is nodig voor mensen die met een lening/vergoeding van de DUO willen studeren. We zien dat meer en meer particulieren zich hiervoor bij STE melden. Ook worden cursisten naar STE doorverwezen door gemeentes.

In 2011 slaagde 85 procent van de cursisten van STE voor het Staatsexamen, terwijl het landelijke slagingspercentage op 69 procent lag. Álle cursisten slaagden voor het inburgeringsexamen, tegen een landelijk percentage van 89 procent. Examentrainingen van STE werden door cursisten met een 8.3 gewaardeerd.

 

Een goede voorbereiding
In de nieuwe training besteden we aandacht aan alle onderdelen van het inburgeringsexamen: Kennis Nederlands Samenleving, Toets Gesproken Nederlands, lezen, luisteren en schrijven. Cursisten worden getraind in tekstbegrip, teksten schrijven en luisteroefeningen. Voor de Toets Gesproken Nederlands (TGN) leren cursisten zo veel mogelijk tegenstellingen en antwoorden te geven op eenvoudige vragen, zoals die ook voorkomen in het examen. Klik hier voor de beschikbare startdata en extra informatie.Terug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina