STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

24 september 2020

STE Languages sluit samenwerkingsovereenkomst met scholenstichting SALTO

SALTO en STE Languages zijn een samenwerking aangegaan waarbij STE Engelse trainingen gaat verzorgen voor de leerkrachten van de SALTO-scholen. De taaltrainingen zijn gericht op niveauverhoging en workshops ‘oudergesprekken in het Engels’. Engels wordt in het primaire onderwijs steeds belangrijker door de internationalisering van Eindhoven en omgeving (Brainport Regio Eindhoven). De samenwerking behelst ook een verkenning op het aanbieden van Nederlandse (NT2) taaltrainingen en taalsessies voor ouders van de onder SALTO vallende internationale locaties RISE en I-Start.

 

 


SALTO wil een leidende rol innemen in de ontwikkeling van een internationale leer- en leefgemeenschap in de Brainport-regio. Voor STE Languages past de samenwerking in de ambitie om een belangrijke positie in te nemen als taalaanbieder voor leerkrachten en ouders in het primair onderwijs.


SALTO speelt specifiek in op het opzetten van internationaliseringsprogramma’s voor kinderen van internationals, maar ook voor kinderen van Nederlandse ouders (internationale profilering van het reguliere onderwijs). SALTO verwacht van haar leerkrachten dat zij het vak Engels kunnen geven aan alle groepen (1 t/m 8) en dat zij oudergesprekken kunnen voeren in de Engelse taal. STE kan leerkrachten verder brengen met hun taalniveau en taalvaardigheden zodat ze met vertrouwen de Engelse taal in de dagelijkse praktijk kunnen gebruiken. Win-win situatie voor alle partijen!

 

Over SALTO
SALTO is een scholenstichting met 20 basisscholen, 2 scholen voor speciaal basisonderwijs en een internationale afdeling op 2 locaties in de regio Eindhoven. Ze heeft als missie een lerende organisatie te zijn die mensen graag wil inspireren tot persoonlijke ontwikkeling door middel van intensieve samenwerking met anderen. SALTO staat voor Samen, Actief, Leren, Talenten, Ontwikkelen.

Meer informatie treft u aan op: www.salto-eindhoven.nl.

 

Heeft u nog vragen?
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
• Wilfried Gradus, STE Languages, tel. nr. +31 6 2802 5099, wilfried.gradus@ste.nl
• Lesley Kleef, SALTO, tel. nr. +31 40 2606710, lesley.kleef@salto-eindhoven.nlTerug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina