STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

31 maart 2014

Michel Mulder wint Duidelijketaalprijs 2014

 

De Duidelijketaalprijs 2014 is gewonnen door schaatser Michel Mulder. ‘Hij spreekt duidelijk en geestig. Het is een genot om naar hem te luisteren.’ Dat zegt de jury die het taalgebruik van twaalf schaatsers onderzocht, in opdracht van het Taalcentrum-VU. Mulder deed het goed op alle onderzochte categorieën. Hij reageert verheugd op de prijs. Voor deze editie van de Duidelijketaalprijs onderzocht de jury Olympische langebaanschaatsers. Michel Mulder was de overtuigende winnaar. ‘Hij is een enthousiaste verteller, zelfs tussen twee races door’, aldus directeur Rob Doeve van het Taalcentrum-VU.

 


Adequaat en mooie, duidelijke zinnen

Mulder reageert adequaat op vragen. Hij spreekt in mooie en duidelijke zinnen, en zijn antwoorden zijn samenhangend en ondubbelzinnig. Mulder maakt zijn punt vaak met de nodige humor. Wat hem vooral onderscheidt van zijn collega’s, is dat hij de interviewer vaak wat extra informatie geeft. ‘Hij heeft echt iets te vertellen en verwoordt dit ook nog eens goed’, aldus Doeve. ‘Het is heel prettig om naar hem te luisteren.’

 

Michel is erg blij met de prijs: ‘Wat een jaar. Eerst die gouden en bronzen medaille op de Spelen, afgelopen dinsdag de Ard Schenk Award en nu ook de Duidelijketaalprijs in de wacht gesleept. 2014 kan niet meer stuk! Ik ga met een zeer tevreden gevoel op vakantie.’ De prijs is een originele cartoon van Bas van der Schot.
 

De top 3: genieten
Michel Mulder wordt op de voet gevolgd door Ireen Wüst en Sven Kramer. Die twee schaatsers laten duidelijk zien dat ze gewend zijn aan media-aandacht.

 

Voor het gehele bericht van 28 maart zie de website van Taalcentrum VU.Terug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina