Update 18 Februari 2022

Beste student, eindelijk positief nieuws! Vanaf 18 februari 2022 is het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht.

Het isolatieadvies wordt ook versoepeld per vrijdag 18 februari. De isolatieduur wordt verkort van minimaal 7 dagen naar 5 dagen (indien 24 uur klachtenvrij). Iedereen gaat nog steeds in isolatie na een positieve test. Ook als je een boosterprik hebt gehad. Als je positief bent getest met coronaklachten begint de isolatieperiode vanaf het moment dat je klachten kreeg. Als je positief getest bent zonder coronaklachten begin je met tellen vanaf de datum van de test.  

Om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden om veilig te reizen, blijft het ook vanaf 25 februari nog verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en op de luchthaven.

Het blijft voor iedereen wel verstandig om je nog steeds aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, voldoende frisse lucht, regelmatig een zelftest doen en testen bij klachten.

Wij willen iedereen bedanken voor je medewerking en steun tijdens de corona crisis die ook STE Languages geraakt heeft. Laten we hopen op een mooi en gezond voorjaar!

Update 25 januari 2022

Beste student, positief nieuws vanuit de overheid; de lockdown wordt opgeheven.

STE Languages vraagt alle cursisten en medewerkers nog steeds de volgende basisregels zeer serieus na te leven:

- Op de gangen zijn mondkapjes verplicht op de gangen. In de klas mag het mondkapje weer af
- Als u verkouden bent, blijft u thuis en kunt u de les online volgen
- Indien u toch verkouden blijkt in de les, zal de trainer u vragen weer naar huis te gaan
- Bij aanhoudende klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD. Ook als u al gevaccineerd bent. Volg de richtlijnen vanuit de overheid.
- Bij een positieve test: u gaat in thuis quarantaine en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn. Wanneer u in contact bent geweest met iemand die positief is getest op COVID-19 hoeft u niet meer in quarantaine (op voorwaarde dat u zelf geen symptomen heeft, langer dan een week geleden een boosterprik heeft gehad of langer dan 8 weken geleden zelf positief bent getest op COVID-19).
- 1,5 meter is een veilige afstand, hanteer deze afstand.
- Schud geen handen en was uw handen zeer regelmatig.
- Hoest en nies in uw elleboog.

Let op: het was cursisten met een DUO lening toegestaan 100% van de lessen online volgen tijdens de lock down – nu de lockdown is opgeheven, zal dit veranderen. Voor de meest actuele informatie over online/face-to-face lessen verwijzen wij u naar de website van DUO. Het geldt in ieder geval de regel dat cursisten met een DUO lening die voor het eerst bij STE les gaan volgen (dus als nieuwe student worden ingeschreven), de eerste 12 uur (6 x 2 uur) fysiek moeten volgen.

De koffiepauzes zullen nog steeds gespreid plaatsvinden, de tijden staan op de deuren van de leslokalen. Let op de 1.5 meter in de open ruimtes. Wij zullen zorgen voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

De koffiepauzes zullen gespreid plaatsvinden, de tijden staan op de deuren van de leslokalen. Let op de 1.5 meter in de open ruimtes. Wij zullen zorgen voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Update 19 december 2021

Sinds zondag 19 december 05.00 uur zit Nederland helaas in een nieuwe lockdown. Cursussen en trainingen die noodzakelijk zijn voor uitoefening van beroep zijn toegestaan. Onze face-to-face lessen gaan dus door, maar u kunt uw les ook online volgen.

STE Languages vraagt alle cursisten de volgende basisregels zeer serieus na te leven:

Op de gangen zijn mondkapjes verplicht op de gangen. In de klas mag het mondkapje weer af. Als u verkouden bent, blijft u thuis en kunt u de les online volgen. Indien u toch verkouden blijkt in de les, zal de trainer u vragen weer naar huis te gaan. Bij aanhoudende klachten: blijf a.u.b. thuis en laat u testen bij de GGD, ook als u al gevaccineerd bent.

Volg a.u.b. de richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent o.a.:

  • Bij een positieve test gaat u thuis in quarantaine en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;

  • 1,5 meter is een veilige afstand, hanteer deze afstand.;

  • Schud geen handen en was uw handen zeer regelmatig;

  • Hoest en nies in uw elleboog.

Onze cursisten met een DUO lening mogen 100% van de lessen online volgen tijdens deze lock down – dit is een nieuwe maatregel vanuit het ministerie, DUO en Blik op Werk. Wel geldt nog steeds dat cursisten met een DUO lening die voor het eerst bij STE les gaan volgen (dus als nieuwe student zijn ingeschreven), de eerste 12 uur (6 x 2 uur) fysiek moeten volgen.

De koffiepauzes zullen gespreid plaatsvinden, de tijden staan op de deuren van de leslokalen. Let op de 1.5 meter in de open ruimtes. Wij zullen zorgen voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Dank voor uw medewerking.

Nieuwe maatregelen november 2021

Omdat er helaas nog steeds te veel besmettingen zijn, zijn er weer nieuwe maatregelen vanuit de overheid opgelegd; aangepaste sluitingstijden voor o.a. winkels, horeca en sportfaciliteiten. Cursussen en trainingen die noodzakelijk zijn voor uitoefening van beroep of bedrijf of Inburgering zijn toegestaan. Onze face-to-face lessen gaan dus door.

STE Languages vraagt alle cursisten en medewerkers de volgende basisregels serieus na te leven:
• Op de gangen zijn mondkapjes verplicht op de gangen. In de klas mag het mondkapje weer af.
• Als u verkouden bent, blijf je thuis en kunt u de les online volgen.
• Bij aanhoudende klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD. Ook als u al gevaccineerd bent.
• Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
• 1,5 meter is een veilige afstand, hanteer deze afstand.
• Schud geen handen.
• Was vaak en goed uw handen.
• Hoest en nies in uw elleboog.