STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > referenties > overzicht

Referenties

Wie kunnen u een beter beeld geven van onze dienstverlening dan onze cursisten en opdrachtgevers? Wij laten ze daarom graag aan het woord. Hierna vindt u van diverse klanten en cursisten hun ervaring met onze taaltrainingen en dienstverlening.


 Onderwijsvorm
   

Habufa Meubelen B.V. – Hapert

'De manier van lesgeven, de flexibiliteit en de communicatie vanuit STE hebben wij als zeer prettig ervaren. Vooraf, tijdens en na afloop van de cursus worden wij goed op de hoogte gehouden van het niveau en de ontwikkeling van de cursisten. De cursus wordt vooraf afgestemd op ons bedrijf waardoor er goed ingespeeld wordt op dagelijkse praktijksituaties binnen Habufa Meubelen B.V.'

Habuba Meubelen B.V. – Hapert

DAF Trucks - Eindhoven

"De eerste 20 lessen Italiaans hebben me in staat gesteld om enorm veel van de taal onder de knie te krijgen. Door de specifieke manier van lesgeven van de trainer ben ik werkelijk met sprongen vooruit gegaan. De trainer is zeer begeesterde. Zij gaat vaak nèt dat stapje verder in het lesgeven, waardoor STE ook -zonder geringste twijfel- opnieuw mijn keuze was voor mijn vervolgopleiding Italiaans. Het niveau van lesgeven maar vooral de toepassing van de lessen in de dagelijkse praktijk zijn een grote troef. Ik raad mijn collega's dan ook altijd STE aan voor taaltrainingen."

Martine Peeten, MDI Analyst, DAF PACCAR Parts Europe

Brunel

"Brunel is een wereldwijd zakelijk dienstverlener gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Finance, Legal en alle disciplines in de olie-en gasindustrie. Brunel maakt vaak samen met haar medewerkers een persoonlijk carrièreplan, waarin onder meer opleiding en vaardigheidstrainingen benoemd worden.

Hierbij zien we een groei bij onze medewerkers die de behoefte hebben om de Nederlandse taal eigen te maken. Voor deze groep voorziet STE in een groot deel van de taalopleidingen van Brunel en is mijn ervaring dat men zeer tevreden is over de hoge mate van kwaliteit en flexibiliteit van deze trainingen."

Brigitte Lammers, HR adviseur, Brunel

Oskomera Group - Deurne

"Wij als Oskomera Group zijn een internationaal georiënteerd bedrijf, een grote speler in de gevelbranche, waarbij medewerkers veel te maken hebben met buitenlandse contacten. Ook hebben we een vestiging in London die het noodzakelijk maakt, dat collega’s onderling in de Engelse taal met elkaar communiceren.

Recent hebben we voor een groep medewerkers een In Company training Zakelijks Engels laten verzorgen. En we zijn meer dan tevreden over de wijze waarop de training door STE is verzorgd.

In het voortraject hebben we in STE een trainingspartner gevonden die de trainingsbehoefte goed aanvoelt, in kaart heeft gebracht en heel sterk is gebleken in het meedenken en vinden van een passende oplossing. De kwaliteit van de trainer behoefde geen twijfel, de algehele afstemming en het maken van afspraken verliep heel soepel. De medewerkers waren heel erg tevreden na afloop van de training en hebben de training succesvol kunnen afronden. Ik kan STE daarom zeker aanbevelen aan collega bedrijven die het belangrijk vinden om eigen medewerker te blijven ontwikkelen in hun taalvaardigheid en op zoek zijn naar een degelijke partner waar kwaliteit en prettige samenwerking voorop staat. Een goede match tussen bedrijf en opleider is voor ons essentieel en die hebben we gevonden met STE!"

Ben de Fretes, Senior HR Advisor, Oskomera Group

Max - Student HBO Recht

"De eisen die worden gesteld aan het niveau van de Nederlandse taal zijn erg hoog bij de opleiding HBO Recht. De spellingtoets, die moet worden gehaald tijdens het eerste studiejaar, was voor mij een lastige horde. Een aantal pogingen leverde steeds net geen voldoende op. Een laatste kans moest worden afgesloten met een voldoende om mijn studie te kunnen voortzetten.

STE heeft als voorbereiding op mijn spellingtoets een stoomcursus ontwikkeld. Een cursus die volledig op maat werd gemaakt. 10 lesuren, één op één met een docent, en het nodige huiswerk, hebben het niveau van mijn spelling in drie weken enorm verbeterd.

Het resultaat mocht er zijn, de spellingtoets heb ik gehaald met een 8!"

Max - Student HBO Recht

FOM Institute for Atomic and Molecular Physics – Amsterdam

 

 

"Voor onze Expats is het belangrijk om zich de Nederlandse taal voldoende eigen te maken, voor zowel werk- als privésituaties. STE leidt onze medewerkers en hun familieleden op naar het gewenste niveau. Als werkgever waarderen we de flexibiliteit in de samenwerking met STE."

Afdeling HR

SABIC Technology & Innovation - Geleen

"STE heeft me geweldig geholpen nu ik voor het eerst buiten mijn eigen land werk en woon. Mijn trainer heeft de training helemaal aangepast aan mijn behoeften, die naar mate ik langer in Nederland verblijf geleidelijk veranderd zijn. Vaak wordt beweerd dat je het Nederlands niet hoeft te beheersen als je in Nederland werkt. Dat kan wel zo zijn maar als je niet alleen in Nederland verblijft als een expat maar hier écht woont, dan vind ik het zeker van belang dat je Nederlands spreekt. STE heeft me geweldig geholpen om me van nieuwkomer nu te voelen als iemand die zich echt thuis voelt in Nederland!"

 

Phil Roe, Global Leader Innovation & Sustainability, SABIC Technology & Innovation

 

"STE Languages is een ideale plek om Nederlands te leren. Mijn trainer is zeer geduldig en behulpzaam. Het studietempo en de inhoud van de lessen zijn perfect. De lessen zijn afgestemd op mijn leerbehoeften en steeds bijgesteld naarmate mijn taalvaardigheden gegroeid zijn. Ik zou graag STE aanbevelen aan iedereen die de Nederlandse taal wil leren of ontwikkelen."
 

Jane N Grimwood, Technology Intelligence Specialist, SABIC Technology & Innovation

Particulier - Eindhoven

"We hebben in het verleden al een aantal talen geleerd, en naar aanleiding van twee vakanties in Spanje hebben we besloten om samen Spaans te gaan leren. Ons sprak de taal zelf aan maar ook de cultuur in Spanje. We leren Spaans gewoon puur voor de lol. We hebben voor een semi-individuele taalopleiding als echtpaar gekozen, omdat we allebij redelijk kennis in Latijn en Frans hebben en we de nieuwe taal spoedig zouden willen leren.

 

STE heeft ons een taalopleiding op maat aangeboden die rekening houdt met onze voorkennis in andere talen. Twee keer per week hebben we les, en het tempo is inderdaad hoog. Steeds leren we een nieuw onderdeel van de Spaanse taal en bouwen meer kennis op over de Spaanse grammatica. Toen bleek dat we moeite hadden, de snelheid bij het leren van nieuwe woorden bij te houden, is de snelheid iets aangepast.

 

Binnen korte tijd zijn we in staat geweest om iets in het Spaans te kunnen zeggen. De taalopleiding bij STE heeft ons heel vroeg in het begin de gereedschappen geleverd om zelf in het Spaans vragen te kunnen stellen als we iets niet begrijpen of een woord niet weten. In de loop van de tijd heeft de opleiding ons de zekerheid gegeven om met wat we tot nu toe geleerd hebben, zelfverzekerd Spaans te praten. De mensen met wie we Spaans konden praten begrijpen ons en wij hun. Onze lerares staat gereed om op onze vragen in te gaan en uit te leggen hoe bepaalde dingen in het Spaans in elkaar zitten. Daarbij is er rekening gehouden met onze kennis van andere talen.

 

Ook moeten we er veel tijd aan besteden ons huiswerk te doen en onze woordenschat Spaans verder op te bouwen en te onderhouden. We genieten van deze taalopleiding en zijn ervan overtuigd nog lang ervan te mogen genieten."

 

 

Echtpaar Uschi en Stefan, Eindhoven

APG - Heerlen

"Voor een aantal APG collega’s (15 man) heb ik een cursus Engels geregeld bij STE. Wij hadden een aantal wensen waar de opleiding aan moest voldoen. O.a. ging het voornamelijk om de uitspraak en moest het een zakelijke Engelse training zijn. STE heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. Wij zijn allemaal gegroeid in onze Engelse uitspraak en grammatica. De lessen werden op een luchtige manier gegeven door onze opleider, wat wij allemaal als zeer prettig hebben ervaren. De contacten die ik heb gehad met de account manager waren zeer prettig en open, zowel voordat de cursus van start ging als erna. Onze cursusleider heeft zich de moeite genomen om voor ons allemaal een persoonlijke evaluatie te schrijven over onze voortgang. Dit was zeer positief ontvangen bij mij en mijn medecursisten."

Leo Slenders, Senior productiebeheerder AM, APG

ASML - Veldhoven

”Ik ben zeer tevreden over de STE-cursus, de lessen van de trainer en de overige medewerkers. Ondanks dat ik weinig tijd had, heb ik heel veel geleerd”

Silvia Frumento, ASML

Particulier via Gemeente Eindhoven

Grote vraag naar het traject voor Staatsexamen NT2

‘Nederlands als basis voor mijn toekomst’

Het laatste jaar zijn bij STE meer dan 150 mensen gestart met het traject dat voorbereidt op het Staatsexamen Nederlands. Het traject bestaat uit één tot vijf modules, afhankelijk van het beginniveau van de kandidaat. De meeste cursisten komen via de gemeente Eindhoven, maar ook via andere organisaties. Hieronder leest u over de motivatie en ervaringen van een NT2-cursist.

 

De toekomstdroom van Halyna Petrivna Ivanova? “Komende zomer werk vinden in Nederland. Het liefst een administratieve baan of iets waarin ik mijn kennis van de Nederlandse en Russische taal kan combineren. Maar daarvoor moet ik eerst goed de Nederlandse taal beheersen én de Nederlandse gewoonten en tradities kennen. Daarom volg ik met vijf andere cursisten zes uur per week Nederlands bij STE. Ik wil komende zomer het NT2-examen op hbo-niveau gaan doen.”

 

Halyna komt uit de Oekraïne en woont sinds twee jaar in Nederland. “Ik voel me hier al helemaal thuis. Maar om echt mee te doen in de samenleving moet je goed Nederlands leren. Ik wil de taal, de gewoonten en de mensen goed begrijpen. Daarvoor vond ik mijn inburgeringcursus niet genoeg. Ik heb toen bij de gemeente Eindhoven gevraagd wat de mogelijkheden waren om nog beter Nederlands te leren. Zij wezen mij op de cursus van STE.”

 

Halyna is blij met haar keuze voor STE. “Je leert veel van het lesmateriaal en de interactieve lessen. We doen ook veel verschillende dingen, zoals luisteren naar Nederlandse muziek en we oefenen situaties. Elke les gaat over één concreet thema. Dat is fijn, want zo kun je wat je geleerd hebt meteen gebruiken.”

Halyna Petrivna Ivanova via Gemeente Eindhoven

FEI - Eindhoven

Mijn trainer is een geweldige docent! Ik ben altijd met talen bezig en heb ook zelf Engels gegeven en waardeer de methode van lesgeven zeer! Hij is benaderbaar en heeft echt veel kennis van de onderwerpen die aan bod komen. Als wij vragen hebben (en die heb ik vaak) is hij snel, accuraat en beknopt in zijn antwoord. Zijn manier van antwoorden zorgt ervoor dat het ook blijft hangen. Huiswerk wordt conscientieus nagekeken en er is zelfs tijd om extra opdrachten in te leveren. Tijdens de lessen worden wij aangemoedigd om veel te spreken. Van zijn kant komt er constructieve feedback. Wat ook erg goed is dat hij om kan gaan de verschillende niveaus in de groep. Cursisten worden gecorrigeerd op bijvoorbeeld uitspraak terwijl anderen weer advies nodig hebben op onderwerpen zoals grammatica zinsbouw en werkwoord tijden. Ik heb dan ook geen enkele suggestie om iets te verbeteren of te veranderen aan de training. Ik kan alleen maar hopen dat ik dezelfde trainer krijg voor het volgende niveau J!

Ross - FEI Eindhoven

Juliet - via Gemeente Eindhoven

Ik ben echt onder de indruk van uw instituut, uw trainers, methode en werkwijze; ik ben zeer tevreden!

Juliet - via Gemeente Eindhoven

Terug naar de vorige pagina