ESI Samenwerking

Expat Spouses Initiative en STE Languages bundelen krachten

8 april 2024

Expat Spouses Initiative (ESI) en STE Languages bundelen krachten om internationaal talent te stimuleren en te behouden te midden van een krappe arbeidsmarkt.

Het doel van de samenwerking tussen ESI en STE Languages is het gezamenlijk ontwikkelen van initiatieven om internationaal talent, en met name de partners/spouses hiervan, te ontwikkelen richting de arbeidsmarkt. De Nederlandse arbeidsmarkt heeft een grote behoefte aan goed opgeleide professionals en de beschikbaarheid is een belangrijke voorwaarde om verdere economische groei te kunnen bereiken. Om een goede ontwikkeling te maken richting de arbeidsmarkt en om een thuisgevoel te krijgen, is het beheersen van de Nederlandse taal van groot belang.

“De vraag naar internationaal talent in de Brainport Eindhoven regio en daarbuiten is groot. Soms aarzelen bedrijven om internationaal talent in te zetten vanwege culturele verschillen en het niet goed beheersen van de taal. Door samen te werken gaan we deze uitdagingen te lijf en zorgen we ervoor dat het al aanwezige internationale talent in de regio verder versterkt wordt.”, Kavitha Varathan CEO ESI, Mathilde Lageman & Wilfried Gradus, directeur/eigenaar STE Languages.

 

De afgelopen weken hebben Rijk en regio hard gewerkt aan een verdere groei en ontwikkeling van de activiteiten in de Brainport Eindhoven regio door een omvangrijk pakket maatregelen beschikbaar te stellen. In dit pakket aan maatregelen ter waarde van € 2,5 mrd staat talentontwikkeling centraal. Het plan is ruim te investeren in praktisch en theoretisch geschoold talent waardoor de internationalisering en economische vitaliteit van de Brainport Eindhoven regio verder kan toenemen. Hiermee wordt een belangrijk signaal afgegeven voor het aantrekken en koesteren van toekomstbestendig talent en hun spouses.

Zowel ESI als STE Languages zijn volledig toegewijd een omgeving te creëren waar internationaal talent kan groeien en ontwikkelen, kennis kan maken met de Nederlandse cultuur en goed kan integreren in de Nederlandse arbeidsmarkt. De expertise van ESI als professionele community is hierbij gelegen in het ontsluiten van het volledige potentieel van internationaal talent naar de arbeidsmarkt en de expertise van STE Languages is gelegen in het geven van taal- en cultuurtrainingen voor internationals in Nederland.

ESI en STE Languages hebben een gecombineerd netwerk van vele duizenden internationals, waaronder meer dan 4.000 community members bij ESI en 5.000 internationale studenten jaarlijks bij STE Languages. In gezamenlijkheid wordt met deze samenwerking een aanzienlijke impact gemaakt op de internationalisering van de regio en de Nederlandse arbeidsmarkt.

Volg ons op LinkedIn