Nieuws

card image

Duits leren in tijden van Corona?

9 juni 2021

Vóór de uitbraak van corona was Duitsland voor Nederland de belangrijkste handelspartner in Europa en was Nederland voor Duitsland de op een na grootste handelspartner. Daarom hebben veel Nederlanders de afgelopen jaren bij ons Duits geleerd. Corona heeft hier niet veel aan veranderd. Het handelsvolume tussen Duitsland en Nederland daalde in 2020 van 49 miljard naar 46,5 miljard maar is na de eerste versoepelingen van de coronamaatregels weer snel gestegen. In het eerste kwartaal van 2021 heeft de bilaterale handel tussen Duitsland en Nederland weer bijna het niveau van 2019 bereikt.
Lees meer
card image

STE Languages en Basten Trainingen gaan een strategische samenwerking aan

31 mei 2021

STE Languages en Basten Trainingen gaan samenwerken op het gebied van taaltrainingen en arbeidsmarktbegeleiding voor alle cursisten die Nederlands als tweede taal leren. De cursisten van STE Languages en Basten Trainingen kunnen hierdoor gebruik maken van een breder dienstenpakket waarbij naast taaltrainingen voor lager, middelbaar en hoger niveau ook sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding en job coaching wordt aangeboden. Deze integrale benadering leidt ertoe dat cursisten zich sneller en beter kunnen ontwikkelen in de Nederlandse maatschappij. STE Languages en Basten Trainingen willen bijdragen aan een leefklimaat waarin kenniswerkers, internationals en inburgeraars zich prettig en gesteund voelen, met een positief effect op het behoud van arbeidspotentieel voor de Brainport regio.
Lees meer
card image

‘Ik wil graag handboogschieten voor Nederland’

20 mei 2021

Hij speelde professioneel basketbal tot hij door een motorongeluk in een rolstoel belandde. Hij paste zich aan en stapte over naar het boogschieten. Ook in die discipline was hij succesvol, want hij maakte deel uit van het Iraanse nationale team handboogschieten dat in 2019 vierde werd bij de wereldkampioenschappen in Den Bosch. Het werd een keerpunt in zijn leven, want hij besloot in Nederland te blijven en hier een leven op te bouwen. Tijd voor een goed gesprek met Pouriya Jalalipour (32).
Lees meer