Taalsubsidies

Het volgen van een taaltraining kan interessant zijn wanneer je jezelf wilt ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten. Ook voor bedrijven is een goede taalbeheersing van essentieel belang vanwege een goede interne samenwerking, veiligheid op de werkvloer en internationale handelsrelaties.

Door te investeren in taal sta je sterker en daarom is het goed om te weten dat er subsidiemogelijkheden zijn voor werknemers en bedrijven.

STE Languages heeft een ruime ervaring bij het begeleiden van subsidieaanvragen en kan je hierbij gericht ondersteunen.

Hieronder treft u meer informatie aan over de subsidies Tel mee met Taalen SOOB:

Tel mee met Taal
Investeren in taalvaardigheden is goed voor zowel werknemers als werkgevers. Om dat te stimuleren heeft de overheid de subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’ ontwikkeld. U kunt tot 67% subsidie op taaltrainingen Nederlands ontvangen. Hierbij tref je meer informatie aan.

In 2024 is het mogelijk om deze subsidie aan te vragen voor taaltrainingen voor werknemers die Nederlands niet goed beheersen.
 
Het gaat om medewerkers die een taalniveau hebben lager dan B1, dus functionerend op A1-, A1, A1+, A2, A2+ of B1- niveau. Het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid heeft een positief effect op de kwaliteit van het werk, de onderlinge samenwerking, de veiligheid en de inzetbaarheid van werknemers in het arbeidsproces.  
 
Volgens de subsidieregeling kun je vanaf 1 januari tot en met 29 februari 2024 een subsidie aanvragen van max. 67% van de kosten en max. EUR 1.500,00 per cursist. Zeker op dit moment een aantrekkelijke regeling!

SOOB Subidie
Vanaf 1 januari 2024 is er een individueel opleidingsbudget van Euro 2.500,-- beschikbaar voor medewerkers uit de sector Transport en Logistiek. Dit bedrag kan o.a. ingezet worden voor een taaltraining. Meer informatie:

STE Languages biedt zowel groepstrainingen als individuele trainingen aan voor Nederlands, Engels en Duits. De groepscursus bestaat uit 15 lessen van 2 uur. De werknemer kan bij STE Languages op locatie en online de lessen volgen.

Iedereen in de sector transport en logistiek kan het opleidingsbudget aanvragen als er aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • De werknemer heeft een vast of tijdelijk contract voor minimaal 24 uur per week, bij een werkgever in de Transport en Logistiek sector.
  • De werknemer levert een recente loonstrook aan, waarop bevestigd wordt dat er SOOB Subsidie afgedragen wordt

Hieronder volgt een stappenplan hoe je als werknemer een subsidie aanvraag doet:

1. Je wilt een taal leren of verbeteren, voor meer informatie bezoek onze website.

2. De subsidie kan aangevraagd worden via het portaal van STL: Sectorinstituut Transport en Logistiek.

3. Wanneer je akkoord bent gegaan met je subsidieovereenkomst kun je je inschrijven bij STE Languages.

Vermeld bij opmerkingen dat het gaat om SOOB subsidie voor een Persoonlijk Opleidingsbudget.

4. STE Languages neemt contact op om een afspraak te maken voor een Intakegesprek.

5. Hieruit volgt een taaladvies. Wij sturen een email met daarin een link om in te schrijven via onze website voor een cursus van je niveau en op een dag en tijdstip dat het beste uitkomt.

Contact

STE Languages begeleidt werknemers en bedrijven bij het doen van deze aanvraag. Wil je je alvast aanmelden voor deze aantrekkelijke regeling, stuur dan een mail naar taalsubsidie@ste.nl. Je kunt ons ook bellen op 040 245 28 60.

 

Interesse in een taalsubsidie?

Volg ons op LinkedIn