Grote banner website (28)

STE Languages heeft een ‘record start’ in 2023 met ruim 1.000 cursisten

11 januari 2023

De aanhoudende stroom, arbeidsmigranten, internationals en statushouders die in de regio komt wonen en werken heeft de afgelopen jaren voor een forse groei gezorgd bij STE Languages. Voor het eerst in de historie van STE Languages werden er in het begin van een jaar 1.000 cursisten verwelkomd. De meesten van hen volgen een taaltraining Nederlands.


STE zag in 2022 het aantal cursisten sterk groeien, van 3.000 cursisten naar 4.000 cursisten op jaarbasis. Deze 4.000 cursisten komen uit ruim 90 verschillende landen. STE Languages is dan ook met recht een minimaatschappij te noemen met zoveel verschillende nationaliteiten.

Een van de redenen voor de sterke groei van het aantal taaltrainingen is de internationalisering van de regio. Naar schatting herbergt de regio Zuidoost Brabant 25.000 internationals, en dat aantal groeit gestaag. Uit onderzoek van Stichting Lezen en Schrijven blijkt dat er in Nederland zo’n 2.5 miljoen laaggeletterden zijn, dat is één op de zes personen. Voor deze groep ‘nieuwe Nederlanders’ zet STE Languages zich ook in, rechtstreeks of via bedrijven, door de Nederlandse taal te leren en daardoor het meedoen in de samenleving te bevorderen.

Volg ons op LinkedIn