Foto 2

De Bibliotheek Eindhoven en STE Languages zetten gezamenlijk in op taalontwikkeling in Brainport regio

3 februari 2024

De Bibliotheek Eindhoven en STE Languages gaan samenwerken als verbindende partners in de Brainport regio op het gebied van taal. Beide partijen erkennen het belang van het goed kunnen spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal voor internationals om zich verbonden te voelen met de lokale bevolking. Met deze samenwerking dragen zij dit uit.

De samenwerking omvat een groot aantal activiteiten, waarbij de Bibliotheek Eindhoven en STE Languages elkaars kennis gaan gebruiken voor toekomstige ontwikkeling en uitbreiding van de bestaande programmering. Daarnaast wordt er een gezamenlijk behoeftenonderzoek opgezet rondom het leren van de Nederlandse taal en integratie in de samenleving. Beide partijen trekken gezamenlijk actief op richting organisaties in de stad op het gebied van taal en basisvaardigheden. Tot slot staat er een verdere verkenning rondom de expertise op meertaligheid op de planning, waaruit blijkt op welke wijze beide partijen elkaar kunnen versterken.

“Eindhoven is en stad met vele nationaliteiten. Taal verbindt en zorgt dat mensen zich eerder thuis voelen op een nieuwe plek. Als mensen plezier beleven aan taal bij het leren van nieuwe woorden, dan begrijpen ze een taal veel beter en sneller. We zijn verheugd om onze krachten te gaan bundelen met STE Languages,” aldus Albert Kivits, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Eindhoven.

“STE Languages heeft cursisten uit meer dan 90 verschillende landen. Onze missie is deze cursisten zich zo goed mogelijk thuis te laten voelen in de Brainport regio en in Nederland. De Bibliotheek Eindhoven is een centrale ontmoetingsplaats die een belangrijke rol speelt bij het tot stand komen van een verbinding met internationals, arbeidsmigranten en inburgeraars. We zijn erg blij met de samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven”, aldus Wilfried Gradus RM en Mathilde Lageman, directie STE Languages. 

De overeenkomst loopt vooralsnog tot 31 januari 2025 met de mogelijkheid tot verlening en geschiedt op basis van gesloten beurzen.

 

Volg ons op LinkedIn