Grote banner website (9)

Nieuwsbrief Juli

28 juli 2022

Anas Shako (31) kwam in 2021 naar Nederland. Hij is nog volop bezig met het leren van Nederlands, maar maakt al volop gebruik van zijn nieuwe taalvaardigheid. Bij Vluchtelingenwerk Nederland helpt hij anderen als tolk. Hij deelt graag zijn verhaal. ‘Mijn ouders zijn vanuit Syrië naar Saoedi-Arabië verhuisd. Met mijn Syrische paspoort had ik daar geen kans om te studeren en een leven op te bouwen. In Nederland heb ik die kans wel en daarom ben ik hier naartoe gekomen.' ‘Ik ben vrijwilliger voor Vluchtelingenwerk Nederland. Als tolk help ik andere vluchtelingen met vertalingen tussen de Nederlandse en Arabische taal. Ik ben zelf nog aan het leren, maar voor de mensen die ik help is de Nederlandse taal compleet vreemd. Zo wil ik iets teruggeven aan Nederland, het land waar ik nieuwe kansen heb gekregen.’

---

STE Languages en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn een samenwerking gestart op het gebied van taaltrainingen. De samenwerking moet ertoe leiden dat priesters afkomstig uit Afrika en India de Nederlandse taal volledig eigen gaan maken, dit betekent tot en met het taalniveau C1. De afgelopen jaren zijn er 15 priesters uit Afrika en India gekomen die worden opgeleid in het Bisdom ’s-Hertogenbosch om een eigen parochie te gaan leiden. Voor de omgang met de parochianen en de gemeenschap is het van groot belang dat de priesters de Nederlandse taalvaardigheid beheersen en daarbij correct, professioneel en invoelbaar leren spreken, luisteren, schrijven en lezen.

---

Vanaf 1 september a.s. biedt STE Languages voor haar cursisten e-learning aan. De e-learning modules zijn korte, interactieve drills voor diverse niveaus (beginners, half-gevorderd, gevorderd, vergevorderd) en dienen ter ondersteuning van de in de lessen behandelde lesstof. De e-learning kan gevolgd worden vanuit het klantportaal (Mijn STE). Studenten kunnen zo extra oefenen met grammatica en woordenschat. STE Languages biedt de e-learning aan voor Nederlands, Engels, Duits en Frans.

---

STE Languages gaat vanaf 10 juli ook taaltrainingen verzorgen voor Yacht. Yacht is net als Tempo-Team en Randstad onderdeel van de Randstad groep. De taaltrainingen van STE Languages waren al ruim één jaar beschikbaar voor de flexwerkers van Tempo-Team en Randstad, maar zijn nu ook beschikbaar voor de professionals van Yacht. De taaltrainingen worden aangeboden via opleidingsintermediair Opleiding.nl (Yacht Academy). Opleiding.nl is een initiatief van de grootste werkgerelateerde opleiders van Nederland en representeert ruim 15.000 organisaties. Jaarlijks leiden deze opleiders zo’n 200.000 werkenden op. Via Opleiding.nl kunnen de flexwerkers en professionals zelf hun eigen opleiding boeken en beheren, met als resultaat eigen regie op de persoonlijke ontwikkeling. 

---

Vanaf 31 augustus 2022 starten onze Open Inschrijvingen Nederlands, Engels en Duits weer. Je volgt een training in een groep van maximaal 10 cursisten, online of face to face. Deze trainingen hebben verhoging van het Nederlandse, Engelse of Duitse taalniveau tot doel. Op dit moment hebben zich al ruim 450 cursisten ingeschreven voor deze groepstrainingen in augustus en september. Heb je ook zin en tijd om een taaltraining te volgen, face to face of online? Bekijk dan het aanbod op onze website. Wil je voordelig een taaltraject volgen van drie of vier opeenvolgende trainingen? Wij informeren je graag naar de mogelijkheden. Stuur voor meer informatie een mail naar info@ste.nl of bel 040 245 28 60. 

--

Vanaf 31 augustus gaan onze nieuwe trainingen weer van start. Team STE Languages staat klaar om alle cursisten een unieke ervaring te geven. Wij kijken er naar uit om iedereen weer te ontvangen bij STE Languages, online of op een andere locatie naar wens. Wij staan altijd voor je klaar. Heb je tips of opmerkingen? Laat het ons weten!