Grote banner website (18)

Nieuwsbrief September

22 september 2022

Muziek overstijgt taalbarrières

Muziek overstijgt taalbarrières, zo bewijst Muhammed Al Attar (30). Met zijn luit speelt hij graag Nederlandse liedjes, zoals Daar bij de waterkant van De Havenzangers. Hij ontdekte dat je gewoon muziek mag maken op straat! Daardoor kreeg hij grip op de Nederlandse taal en dat stimuleerde hem om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Toen ik hier kwam ben ik Nederlandse liedjes gaan spelen. Op een gegeven moment lukte het me om de Nederlandse teksten te lezen en te begrijpen, dat was een mooi moment voor mij”.

---

Open Inschrijvingen met 750 cursisten gestart

Onze Open Inschrijvingen Nederlands, Engels en Duits zijn van start gegaan vanaf 31 augustus 2022 met ruim 750 cursisten. We zijn blij en trots dat we zoveel internationale studenten mogen verwelkomen voor een taaltraining bij STE. Een Open Inschrijving is een taaltraining die verhoging van het Nederlandse, Engelse of Duitse taalniveau tot doel heeft. Je volgt een training in een groep van maximaal 10 cursisten, online of face to face. In oktober gaan we weer van start met de volgende ronde Open Inschrijvingen. Wil je daarbij zijn, en heb je ook zin en tijd om een taaltraining te volgen? Bekijk dan het aanbod op onze website. Je kunt ook een mail sturen naar info@ste.nl of bellen naar 040 245 28 60. 

---

STE Languages sluit samenwerkingsovereenkomst met PSV

PSV en STE Languages hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.  STE Languages zal daarbij taaltrainingen Engels en Spaans verzorgen voor spelers, staf en medewerkers van PSV. De taaltrainingen voor spelers zijn gericht op het vergroten van de woordenschat en het ontwikkelen van de grammaticale kennis (algemeen Engels en voetbalterminologie). De taaltrainingen zijn mede van belang in het kader van de internationale ambities van PSV. Recent heeft PSV een 2-tal partnerships bekend gemaakt met de Mexicaanse club Chivas Guadalajara en de Noord-Amerikaanse club Austin FC.

--- 

Wijziging STAP 

Voor de taaltrainingen in het kader van STAP heeft er een belangrijke wijziging plaatsgevonden vanuit de subsidiegever UWV. Taaltrainingen in het kader van STAP moeten een professioneel karakter hebben en daarom ten minste het B1 niveau hebben. Dit geldt zowel voor de buitenlandse talen als voor de Nederlands taal. NT2 en andere inburgeringscursussen komen niet langer meer in aanmerking voor de STAP subsidie (bron: stapvooropleiders.nl). Voor STAP zal STE alleen individuele en groepstrainingen aanbieden vanaf het B1 niveau. Per 1 november is het weer mogelijk om STAP subsidie aan te vragen voor taaltrainingen (www.uwv.nl/stap). Meer informatie over STAP tref je aan op de website van STE, https://www.ste.nl/nl/stap-tel-mee-met-taal-subsidies.   

 

 

Volg ons op LinkedIn