STAP Subsidie en Tel Mee Met Taal subsidie

Het volgen van een taaltraining kan interessant zijn wanneer je jezelf wilt ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten. Ook voor bedrijven is een goede taalbeheersing van essentieel belang vanwege een goede interne samenwerking, veiligheid op de werkvloer en internationale handelsrelaties.

Door te investeren in taal sta je sterker en daarom is het goed om te weten dat er verschillende subsidiemogelijkheden zijn voor bedrijven en particulieren.

STE Languages heeft een ruime ervaring bij het begeleiden van subsidieaanvragen en kan je hierbij gericht ondersteunen.

We zetten de belangrijkste subsidies op een rij:

 • Tel mee met taal
  Investeren in taalvaardigheden is goed voor zowel werknemers als werkgevers. Om dat te stimuleren heeft de overheid de subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’ ontwikkeld. U kunt tot 67% subsidie op taaltrainingen Nederlands ontvangen.
  Lees meer

 • STAP-budget
  Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. De regeling geldt voor particulieren, die de subsidie kunnen gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed mogelijk inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het geld uit het STAP-budget kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen, dus ook een taaltraining. Lees meer. 

Voor de 1 januari 2023 ronde gelden de volgende regels:

  • De intake moet zijn uitgevoerd voor 21 december
  • Het STAP Aanmeldbewijs moet zijn ontvangen voor 24 december

Pre-registratie voor de 1 januari 2023 ronde is mogelijk vanaf 1 september. Klik op bijgevoegde link voor meer informatie over STAP . Wil je meer weten over de STAP producten en prijzen van STE klik dan op deze link.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou of je bedrijf? Mail naar STAP@ste.nl of maak gebruik van het contactformulier. We nemen dan snel contact met je op.

Let op: Het STAP-budget kan pas gebruikt worden vanaf doelniveau B1-.

 

Interesse in een taalsubsidie?