Grote banner website (13)

SkillsTown en STE Languages lanceren podcastserie voor internationals

22 augustus 2022

Taleninstituut STE Languages is in samenwerking met online opleider SkillsTown een podcastserie gestart gericht op internationals en expats in Nederland. In de Engelstalige podcast ‘Internationals on living in Holland’ komt iedere aflevering een international aan het woord die vertelt over zijn of haar eerste ervaringen met taal, cultuur en gewoonten in ons land. De podcastserie wordt toegevoegd aan de online leeromgevingen van STE Languages en SkillsTown op komt beschikbaar op Spotify, Apple en Google podcast.

Presentator van de podcast is Merel Meijer, docent Nederlands bij STE Languages: “Ik voer persoonlijke gesprekken met expats, waarbij ze heel openhartig vertellen over hun eerste ervaringen met Nederlanders. We hebben het over omgangsvormen, typische Nederlandse gewoonten en natuurlijk over onze taal. Iedere aflevering geef ik taaltips over bijvoorbeeld de uitspraak van het Nederlands en lastige grammaticale constructies. Ook gaan we in op bijzondere uitdrukkingen en grappige woorden.”

Directeur-eigenaar Wilfried Gradus van STE Languages: “Doel van de podcastserie is om een bijdrage te leveren aan het behoud van internationaal talent in Nederland. Door internationals zelf aan het woord en ze te laten vertellen over hun persoonlijke ervaringen ontstaat herkenbaarheid en verbinding met elkaar. De Nederlandse taal leren voor internationals draagt bij aan meer zelfvertrouwen, persoonlijke groei en een langer verblijf in Nederland”.

Programma manager Peter van den Hout van SkillsTown: “Wij zijn een wereldwijde speler en hebben inmiddels ook een zeer uitgebreid Engelstalig leeraanbod. Met deze podcastserie bedienen we met name expats die werkzaam zijn bij multinationals in Nederland, die ons Engelstalige aanbod afnemen voor hun medewerkers. Daarmee helpen we hen bij hun eerste stappen op de werkvloer. Tegelijkertijd houden we hun Nederlandse collega’s een spiegel voor, wat tot leuke gesprekken bij de koffieautomaat kan leiden.”

Luister hieronder meteen de podcast:

Volg ons op LinkedIn