Grote banner website (8)

STE Languages goes China

5 juli 2022

China is een erg belangrijk handelsland en is dan ook één van de grootste handelspartners van Nederland. Veel Nederlandse bedrijven doen zaken met China en willen een goed contact met de Chinese (handels) relatie opbouwen. STE Languages helpt graag mee om jouw handelsrelatie verder te ontwikkelen.

Sinds kort biedt STE Languages individuele – en groepslessen Chinees aan. Onze docente Chinees, Kitty Miao, is geboren in China en geeft al ruim 20 jaar les. Ze heeft haar lesbevoegdheid behaald bij Fontys Hogescholen. Kitty vindt het belangrijk dat de cursisten zelfstandig zichzelf kunnen introduceren in China en een kleine dialoog kunnen voeren met hun gesprekspartner. Het Chinees is een toontaal en daaraan wordt veel aandacht besteed in het programma, naast grammatica en zinsopbouw. Cultuur en omgangsvormen maken ook onderdeel uit van de lesinhoud.

Kitty vindt de term ‘doe maar gewoon’ een leuk Nederlands gezegde. Zij herkent paralellen tussen Nederland en China , en ziet Nederland als een soort ‘China van Europa’. Hiermee bedoelt ze dat beide landen pragmatisch zijn ingesteld en straight to the point zijn. Kitty woont met veel plezier in Nederland, maar mist het eten van China wel. Het grote verschil tussen China en Nederland is dat Nederlanders vaak direct zaken willen doen, terwijl in China meer waarde wordt gehecht aan langdurige relaties.

Wil je meer weten over de Chinese taal- en cultuurtrainingen? Mail dan naar info@ste.nl of bel naar 040 245 28 60 voor meer informatie

Volg ons op LinkedIn