Subsidie taaltrainig

Subsidie taaltraining Nederlands

1 mei 2020

Wil je subsidie ontvangen voor het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid van internationale medewerkers en arbeidsmigranten? Er is nu een aantrekkelijke subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’, wees er snel bij, je hebt nog tot 31 mei de tijd om dit aan te vragen.

Wat houdt de subsidieregeling ‘Tel mee met taal’ in?

Een goede beheersing van het Nederlands is belangrijk. Vanzelfsprekend voor Nederlanders, minder vanzelfsprekend voor medewerkers die uit het buitenland komen. Maar wie de taal beheerst, voelt zich prettiger en functioneert beter. Investeren in taalvaardigheden is dan ook goed voor zowel werknemers als werkgevers. Om dat te stimuleren heeft de overheid de subsidieregeling ‘Tel mee met taal’ ontwikkeld. Je kunt tot 67% subsidie op taaltrainingen Nederlands ontvangen.

Wanneer start de subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’?

Op 1 mei a.s. start de nieuwe aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal. Aanvragen kan tot en met 31 mei 2020.

Wat zijn de belangrijkste punten van de subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’?

De belangrijkste punten voor werkgevers op een rij:

  • Een subsidie bedraagt maximaal 67% van de subsidiabele kosten;
  • Er is maximaal €1.500,00 subsidie beschikbaar per opleidingstraject per deelnemer;
  • Deelnemers hebben een taalniveau lager dan B1 volgens het Europees Referentiekader of lager dan 2F, zoals dat in het Voortgezet onderwijs gebruikt wordt;
  • Van 1 mei tot en met 30 mei kan de subsidie aangevraagd worden;

Hoe kan ik de subsidie aanvragen?

Neem voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie contact op met Lenny Jousma, tel. +31 (0)40-245 28 60, Lenny.Jousma@STE.nl.

Je kunt ook een bericht achterlaten op onze contactpagina.

De subsidie aanvraag verloopt via 'Tel mee met Taal'. Het inschrijfformulier tref je hier aan. Een subsidieaanvraag vraagt echter om maatwerk; Je hebt inzicht nodig in de taalniveaus van medewerkers en er moet een gedegen opleidingsplan liggen. STE Languages ondersteunt je graag hierbij.