NLinBusiness

Succesvol zakendoen in het buitenland kan niet zonder een goede taalbeheersing

13 februari 2021

Wil je zaken doen in het buitenland? Of wil je nieuwe zakelijke contacten leggen en je relatie met bestaande klanten verstevigen? Zeker in het huidige 'online tijdperk' heeft de taal waarin je met je internationale zakenpartners communiceert, veel invloed op hoe je gesprek verloopt.

Speciaal voor bedrijven die zaken doen met het buitenland heeft STE Languages in samenwerking met NLinBusiness - een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland, Ministerie BZ en Ministerie EZ - een aantal doelgerichte trainingen ontwikkeld.

Vaak kiezen we als communicatietaal Engels, maar ook Duits, Frans en Spaans zijn belangrijke internationale communicatietalen. Nederlanders gaan er vaak van uit dat zij zich exact en genuanceerd kunnen uitdrukken, waardoor miscommunicatie wordt voorkomen, maar helaas is dat niet altijd zo. In veel situaties gaat het gesprek moeizaam en is er onzekerheid of je gesprekspartner je goed begrijpt. Dat wordt veroorzaakt door het gebruik van uitdrukkingen, spreektaal en technische termen. Ook speelt hier het emotionele effect van het goed beheersen van een taal een belangrijke rol; als je een taal goed beheerst, kom je overtuigender en met meer zelfvertrouwen over. Waardoor de kans op zakelijk succes aanmerkelijk wordt vergroot.

Herken je dit? Specifiek voor bedrijven die zaken doen met het buitenland hebben we een aantal doelgerichte trainingen ontwikkeld. Deze trainingen zijn zowel face to face als online, maar ook individueel en in groep te volgen. Deze trainingen zijn:

  • Taalcoaching Engels, Duits, Spaans en Frans (individueel)
  • Zakelijk Engels en Duits (groepstraining)
  • e-Coaching Engels, Duits, Spaans, Frans en andere talen (individueel)

Deze trainingen zijn kort en praktisch, gericht op het verbeteren en professionaliseren van je talenkennis met een direct positief effect op de business. In de trainingen staan de specifieke wensen van de deelnemer centraal. Gaat het om presenteren, rapporteren, telefoneren, onderhandelen, klachten afhandelen, voorzitten of juist ‘social talk’?

Al onze trainingen staan vermeld op de website van de International Business Academy van NLinBusiness*, hét ‘one stop shop’-platform voor internationale ondernemers. Daar kun je er meer over lezen en ook direct een aanvraag doen. Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met STE Languages voor meer informatie. Onze medewerkers zijn je graag van dienst! Bel ons op 040 245 6820, stuur een mail naar info@ste.nl of laat een bericht achter op onze contactpagina.

* NLinBusiness is een initiatief van de Nederlandse werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in nauwe samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken en Klimaat en de brancheverenigingen FME, evofenedex en Metaalunie.