Grote banner website (8)

Taalsubsidies

10 november 2021

Taalsubsidies

Het volgen van een taaltraining kan interessant zijn wanneer je jezelf wilt ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten. Ook voor bedrijven is een goede taalbeheersing van essentieel belang vanwege een goede interne samenwerking, veiligheid op de werkvloer en internationale handelsrelaties.

Door te investeren in taal sta je sterker en daarom is het goed om te weten dat er verschillende subsidiemogelijkheden zijn voor bedrijven en particulieren.

STE Languages heeft een ruime ervaring bij het begeleiden van subsidieaanvragen en kan je hierbij gericht ondersteunen.

Tel mee met taal

Wil je subsidie ontvangen voor het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid van (internationale) medewerkers en arbeidsmigranten? Een goede beheersing van het Nederlands is belangrijk. Wie de taal beheerst, voelt zich prettiger en functioneert beter. Goede taalvaardigheid is vaak vanzelfsprekend voor Nederlanders, minder vanzelfsprekend voor medewerkers die uit het buitenland komen. Er is een aantrekkelijke subsidieregeling Tel mee met Taal. Als werkgever kun je tot 67% subsidie op taaltrainingen Nederlands ontvangen. 

STAP-budget

Wil je subsidie ontvangen om jezelf te ontwikkelen door het leren of verbeteren van een vreemde taal? Dan is het STAP-budget wellicht een aantrekkelijke subsidie voor jou. Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. 

Je kunt alvast een voorinschrijving doen voor de STAP regeling, op deze manier ben je tijdig verzekerd van een aanmelding. In de loop van januari komen we dan bij je terug. Wees er tijd bij deze aantrekkelijke subsidieregeling, want op=op.

Neem voor meer informatie en het aanvragen van de subsidies contact op met Lenny Jousma: lenny.jousma@ste.nl / 06-28383770 of Dorine Hoskens: dorine.hoskens@ste.nl / 06-19275302. Je kunt ook bellen naar 040 245 28 60 of mailen naar info@ste.nl.