Inburgering

Inburgeringsexamen en Staatsexamen

Ben je inburgeringsplichtig, wil je gaan studeren aan een mbo-, hbo- of universitaire opleiding in Nederland? Of wil je als expat bijvoorbeeld een permanente verblijfsvergunning aanvragen? Dan zul je een Inburgeringsexamen of Staatsexamen succesvol moeten afronden. STE Languages biedt speciale examentrainingen aan, zodat je optimaal voorbereid bent.

 

Meteen informatie? Vul het contactformulier in of bel +31 (0)40 245 28 60

 

Inburgeren of Staatsexamen?

De Nederlandse regering heeft vastgesteld dat iedereen vanaf 1 januari 2022 in Nederland op minimaal B1-niveau Nederlands moet kunnen spreken, verstaan, lezen en schrijven (nieuwe wet Inburgering). Alle cursisten die bij STE Languages werken aan hun inburgering en hun status hebben ontvangen voor 1 januari 2022 vallen onder de oude wet Inburgering. Hierbij geldt een minimaal te behalen taalniveau Nederlands van A2. Om het taalniveau van inburgeraars te toetsen aan deze norm, is het Inburgeringsexamen ontwikkeld. 


Mensen die willen studeren aan een mbo-instelling, hebben niveau B1 nodig. Zij dienen het Staatsexamen programma I te halen. Van mensen die aan een hbo-instelling of een Nederlandse universiteit studeren, wordt niveau B2 verwacht. Om aan te tonen dat ze dit niveau hebben, moeten ze Staatsexamen programma II halen. 

 

De organisatie van de Inburgerings- en Staatsexamens is in handen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Bekijk hier een schematisch overzicht van ons programma.

 

Staatsexamens I en II

De taaltrainers van STE Languages bereiden je grondig voor op de Staatsexamens I en/of II. Je kunt in groepsverband of individueel deelnemen aan de trainingen. Het leertraject is opgebouwd uit modules van telkens vijftien lessen. Je begint op je eigen niveau en gaat door tot het gewenste niveau. Daarna volgt een speciale examentraining, met nadruk op het oefenen van verschillende voorbeeldexamens. 


Het programma is opgezet voor middelbaar en hoger opgeleiden. Wie voor groepslessen kiest, kan vijf keer per jaar starten op eigen niveau. Klik hier voor de startdata van de groepslessen en examentrainingen. Wil je individuele lessen volgen? Kijk dan hier voor meer informatie. 

 

Inburgeringsexamen

In de training besteden we aandacht aan alle onderdelen van het Inburgeringsexamen:

  • Schrijven
  • Spreken
  • Luisteren
  • Lezen
  • Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM)


Je gaat veel oefenen met teksten schrijven en luisteroefeningen. We vergroten je tekstbegrip en daardoor ook je taalvaardigheid. Klik hier voor de startdata van de examentraining Inburgeringsexamen.

 

Bekijk hier een voor een overzicht van onze scherp geprijsde tarieven.

Inburgeraars kunnen kiezen uit een drietal examens: Inburgering, Staatsexamen NT2 programma I of Staatsexamen NT2 programma II. STE Languages bereid je voor op deze examens door niveauverhogingen of specifieke examentrainingen. De trainingen worden bij STE Languages gegeven. Op de locatie in Eindhoven beschikt STE over 16 goed ingerichte leslokalen. Lessen zijn face-to-face of Online. Bij onvoorziene omstandigheden kan bij een face-to-face les worden uitgeweken naar de Online Classroom. Boeken en cursusmaterialen worden voor de eerste les verstrekt. De cursist moet rekening houden met 2-4 uur huiswerk per les. Om het startniveau en de persoonlijke ontwikkelbehoefte van de cursisten te bepalen, start iedere taaltraining bij STE Languages met een individuele intake.
De trainingen leiden op voor het Inburgeringsexamen, Staatsexamen NT2 Programma I en Programma II. Voor het Inburgeringsexamen is een niveau van minimaal A2 nodig. Naast de taalvaardigheden (lezen, luisteren, spreken en schrijven) staat ook Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM) centraal in het Inburgeringsexamen. Bij het Staatsexamen Programma I (MBO niveau) is het doelniveau B1, bij het Staatsexamen Programma II is het doelniveau B2. Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) is onderdeel van zowel het Inburgerings- als Staatsexamen. Doel van de trainingen is het met goed gevolg behalen van de examens.
De kosten voor de trainingen bedragen EUR 715,00 voor een training van 30 uur. Hierbij komen nog intakekosten EUR 44,00 bij. . De kosten voor Staatsexamen NT2-I en NT2-II bedragen EUR 430,00 voor 16 uur. Hierbij komt nog cursusmateriaal en een handout l (stelpost EUR 75,00).
Na afronding van de training ontvangt de cursist een Bewijs van Deelname.

Direct aan de slag met onze trainingen

Schrijf je in
  • Optimale en persoonlijke voorbereiding voor Staatsexamen I en II

  • Meest effectieve route om het Inburgeringsexamen te halen

  • Aandacht voor Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM)

Heb je nog vragen?

Inburgeren bij STE Languages

Graag eens kennis met ons maken?

Volg ons op LinkedIn