Tel Mee Met Taal subsidie

Het volgen van een taaltraining kan interessant zijn wanneer je jezelf wilt ontwikkelen en je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten. Ook voor bedrijven is een goede taalbeheersing van essentieel belang vanwege een goede interne samenwerking, veiligheid op de werkvloer en internationale handelsrelaties.

Door te investeren in taal sta je sterker en daarom is het goed om te weten dat er verschillende subsidiemogelijkheden zijn voor bedrijven en particulieren.

STE Languages heeft een ruime ervaring bij het begeleiden van subsidieaanvragen en kan je hierbij gericht ondersteunen.

We zetten de belangrijkste subsidies op een rij:

  • Tel mee met taal
    Investeren in taalvaardigheden is goed voor zowel werknemers als werkgevers. Om dat te stimuleren heeft de overheid de subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’ ontwikkeld. U kunt tot 67% subsidie op taaltrainingen Nederlands ontvangen. Meer informatie:


  • STAP-budget
    Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. De regeling geldt voor particulieren, die de subsidie kunnen gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed mogelijk inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het geld uit het STAP-budget kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen, dus ook een taaltraining. 

De Nederlandse overheid heeft besloten de STAP-subsidie per 1 januari 2024 stop te zetten. Als gevolg van dit besluit zal STE Languages geen intakes meer plannen voor STAP-kandidaten. Indien de STAP-subsidie nog op 1 mei is toegekend, kunnen cursisten nog wel starten met hun opleiding STE Languages met het STAP budget.

Interesse in een taalsubsidie?