STE Trainingen

committed to learning
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

29 mei 2017

Aalsterweg 3: het nieuwe onderkomen van STE Languages

Een plek waar verschillende culturen elkaar ontmoeten, een ontwerp dat mensen verbindt. Hét taleninstituut van Zuid-Nederland wil een professioneel en resultaatgericht imago uitstralen, maar ook open, toegankelijk en transparant zijn. Een mini-maatschappij. Cursisten moeten zich op hun gemak voelen en welkom, en bovenal trots op hun herkomst.

Voor de nieuwe locatie van STE Languages maakten Van Eijk & Van der Lubbe een ontwerp dat grenzen verzacht en ruimte biedt aan ieders eigen verhaal. Een plek waar taal een verbindend element is.

 


Doordacht vloerontwerp

Het interieur verbindt mensen met elkaar. Transparante wanden en een vloerontwerp dat doorloopt in 16 leslokalen, verdeeld over 1100 m2 vloeroppervlakte. De vloer is opgebouwd uit een kleurpallet van verschillende huidstinten en gelegd in patronen van over de hele wereld. Verschillende culturen vormen zo één geheel en gastvrijheid krijgt een nieuwe betekenis.

 

      

Ontspanning maakt dat je makkelijker leert

Als mensen zich thuis voelen in hun lesomgeving draagt dat bij aan de leerprestaties. Op de Delfts blauwe borden aan de muur komen de patronen uit verschillende landen terug. Het ontwerp stimuleert sociale interactie en nodigt uit om het gesprek aan te gaan.

 

Ontwerp: Van Eijk & Van der Lubbe, Geldrop

Fotografie: Jeroen van der Wielen, Eindhoven 



Terug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina