STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

23 oktober 2017

Subsidieregeling ‘Tel mee met taal’

Een goede taalbeheersing is onmisbaar voor iedere werknemer. Vanzelfsprekend voor Nederlanders, minder vanzelfsprekend voor bijvoorbeeld medewerkers die uit het buitenland komen. Wie de taal beheerst, voelt zich prettiger en functioneert beter. Investeren in taalvaardigheden is dan ook goed voor zowel werknemers als werkgevers. Om dat te stimuleren is de subsidieregeling ‘Tel mee met taal’ ontwikkeld.


‘Tel mee met Taal’ is een initiatief van de ministeries van OCW, SZW en VWS. De regeling is bedoeld om ‘laaggeletterdheid’ te bestrijden. Werkgevers die hun medewerkers een taaltraining Nederlands laten volgen, kunnen hiervoor een forse subsidie ontvangen. De belangrijkste punten op een rij:

 

  • Een subsidie bedraagt maximaal 50.000 per aanvraag;
  • Een subsidie bedraagt maximaal 67% van de subsidiabele kosten;
  • Er is maximaal € 1500 subsidie beschikbaar per opleidingstraject per deelnemer;
  • Deelnemers hebben een taalniveau variërend van A1- tot B1. Wie op een hoger taalniveau zit, komt niet in aanmerking voor subsidie;
  • Voor het kalenderjaar 2018 is een bedrag van in totaal € 2.100.000 beschikbaar.

 

Wie een aanvraag wil doen, heeft inzicht nodig in de taalniveaus van medewerkers. Bovendien moet er een gedegen opleidingsplan liggen. STE Languages kan u daarbij helpen. STE werkt met een goedgekeurd meetinstrument om taalniveaus te bepalen. Op basis daarvan worden opleidingsadviezen gegeven, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende taalniveaus.

 

Vanaf 1 januari 2018 is het mogelijk een subsidieaanvraag in te dienen. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wie nu start met de voorbereiding, kan voor de zomer van 2018 al resultaat zien.

 

‘Tel mee met Taal’ vraagt om maatwerk. Neem contact op met STE voor meer informatie.Terug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina