STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

3 juli 2013

STE-medewerkers steken handen uit de mouwen bij Zonhove

Mensen die wat over hebben, helpen anderen die wel iets extra’s kunnen gebruiken. Onder dat motto vertrokken directie, taaltrainers en andere collega’s van STE op 21 juni naar Zonhove, een instelling voor mensen met een beperking. Ze maakten hapjes met de bewoners, schilderden de blokhut, verschoonden de konijnenhokken en spitten in de tuin. Het was een leerzame en leuke dag.


STE wilde dit jaar iets anders ondernemen op haar jaarlijkse personeelsuitje. Het idee ontstond om samen vrijwiligerswerk te doen: plezier maken met collega’s, maar ondertussen óók van nut zijn voor een ander. Zo kwam de organisatie uit bij Zonhove, een complex in Son en Breugel waar zo’n 170 mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking wonen. Daar moesten een aantal klussen geklaard worden, waarvoor medewerkers van STE zich konden opgeven.
 
 

Van onwennig naar ontspannen

Taaltrainers van STE zijn gewend om goed te luisteren en met handen en voeten te communiceren. Toch stelde het contact met de bewoners van Zonhove hen voor hele nieuwe situaties. Hoe weet je bijvoorbeeld of iemand je begrijpt, als hij of zij niet kan praten? En wat doe je als een vrouw wijst op het symbool ‘schoenen’? Moeten die dan aan, of juist uit, of zijn ze gewoon mooi? De eerste kennismaking verliep een beetje onwennig, van beide kanten uit. Maar de wandeling naar de Jumbo en het samen hapjes maken braken het ijs. In opperste concentratie werden aardbeien gewassen, soesjes gevuld en parasolletjes geprikt. Daarna zat iedereen relaxed samen aan de grote keukentafel te snoepen en wat te praten.
 

In het zweet

 Ondertussen werden elders op het terrein de handen flink uit de mouwen gestoken: in de tuin, op de kinderboerderij en in de blokhut. Ook daar was er volop contact met de bewoners, die nieuwsgierig kwamen kijken en enthouisast meehielpen. Moe maar voldaan kwamen alle STE-medewerkers aan het eind van de dag weer bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. De vrijwilligersdag was een groot succes en voor herhaling vatbaar.

 

Ook vrijwilligerswerk doen?


Stichting Present brengt klussen en vrijwilligers bij elkaar. Voor meer informatie kunt u contact met hen opnemen via www.stichtingpresent-eindhoven.nl

 

 

 


 Terug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina