STE Trainingen

committed to learning
Bekijk ons aanbod Open Inschrijvingen
Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans
Mijn STE
  Nieuwsbrief  Contact 
Nederlands English
home > nieuws > detailweergave

Nieuws

14 augustus 2013

STE Summer School groot succes

Op veler verzoek startte STE dit jaar met de ‘STE Summer School’. Cursisten die nog bijna geen Nederlands spraken, bereikten in acht weken tijd het mooie A1-niveau. “Het was hard werken voor de cursisten, en toch zag ik alleen maar lachende gezichten”, zegt accountmanager Dorine van Rooij van STE.


Tien leergierige studenten brachten een groot deel van hun zomer door bij STE. Ze gaven maar liefst vier keer per week acte de presence voor hun twee uur durende les. “Aanvankelijk zouden we alleen in de ochtend training geven, maar op verzoek van ASML zijn we ook met een middaggroep begonnen”, legt Dorine uit. “Medewerkers konden in de ochtendshift werken en kwamen ’s middags naar de taaltraining. ’s Avonds lazen ze Nederlandse kranten of keken Nederlandse televisie, maakten hun huiswerk en werkten aan hun woordenschat.”


Een pittig programma, maar de resultaten waren er dan ook naar: iedereen bereikte het geambieerde niveau A1. Dorine: “De cursisten die wij hier ontvangen zijn zeer gemotiveerd. Zij willen zich graag goed kunnen redden in het Nederlands. Met het A1-niveau kunnen zij alledaagse gesprekken voeren met collega’s, buren, mensen in de winkel of op school.” 


Summer School wordt Highly Intensive Daytime Course

Gezien de positieve resultaten en de grote vraag, gaat STE het intensieve trainingtraject ook in andere seizoenen aanbieden. Te beginnen in september en we hebben direct de naam maar aangepast. Voor de huidige cursisten hebben we de Highly Intensive Daytime Course A2. Voor de beginners staat de Highly Intensive Daytime Course A1 op het programma. Nieuwe startdata vindt u hier evenals de nieuwe flyers voor A1 en A2.Terug naar de overzichtsweergave
Terug naar de startpagina